Lefegyverezték, lefoglalták, megbilincselték

2023.01.14. 06:30

Élményekkel teli nyílt nappal várta a rendőrség a diákokat Győrben - Fotók, videó

Bella Violetta

A Bercsényis diákok ujjlenyomatvétellel, fegyverekkel, és rendőr kutyával egyaránt ismerkedhettek egy intézkedés taktikai bemutatót követően.

Fotó: Huszár Gábor

Sziréna és lövések hangja ébresztette a Zrínyi úti rendőrkapitányság környékén élőket péntek reggel, ahol a Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sport technikum ötven tizenkettedikes, közbiztonsági fakultációs tanulója tematikus napon vett részt. Az alkalom célja az volt, hogy vonzóvá tegye a rendőri pályát a tanulók előtt, akik ujjlenyomatvétellel, fegyverekkel, és rendőr kutyával egyaránt ismerkedhettek egy intézkedés taktikai bemutatót követően.

Dr. Varga Péter dandártábornok köszöntötte a fiatalokat és hívogatta az egyenruhások kötelékébe. Elárulta, őt magát a megtörtént eseteken alapuló krimik csábították a bűnügyi pályára. 

– Soha nem volt olyan pillanat 33 év alatt sem, hogy megbántam volna a pályaválasztást. A rendőrség egy nagy család. A szakmánk bonyolult, összetett, nincs két egyforma nap, de ez azt is jelenti, hogy nagyon változatos. Önállóságot, kreativitást, gondolkodást igényel.

A vármegyei rendőrfőkapitány véleménye szerint aki megszereti a szakmát, annak idővel kékül a vére is, és az életében élvezeti cikké, szenvedéllyé alakul a munka.

Egész délelőtt látványos bemutatókkal vezették be a rendőrök hivatásuk részleteibe, a nyílt napra érkező diákságot, aki kisebb csoportokban próbálhattak ki mindent és érdeklődhettek a rendőri szakma sokféle ágáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában