Diáksiker

2022.11.30. 23:06

Matekvetélkedőt nyertek a rábatamási tanulók a Bolyai Csapatversenyen

Mozgalmasan telnek az esztendő utolsó hetei a Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskolában. Minden héten jut program a gyerekek számára, melyek megkönnyítik az „utolsó napok” terheit.

kisalfold.hu

A rábatamási diákok például ünnepi műsorral köszöntötték a községi önkormányzat által rendezett Idősek Napjának szépkorú vendégeit. Ugyanezt a műsort később Jobaházán, az idősek otthonában is előadták.

Az idősek mellett a legkisebbekre is gondoltak az intézményben: a falu nagycsoportos óvodásait fogadták az iskolában, akiknek előkészítő foglalkozást tartottak. Néhány nappal később az ovisok újra ellátogattak a Mórába és az iskolásokkal közösen megnézték, meghallgatták a Győri Filharmonikus Zenekar rézfúvósainak hangszerbemutatóját. A zenészek különböző népek zenéjével ismertették meg a közönséget.

A játék és szórakozás közben a komoly munkára is odafigyelnek a rábatamási diákok. A Bolyai Matematika Csapatversenyen például nyolcadikos tanulók megyei első helyet értek el. Felkészítő tanáruk Csonka Jánosné volt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában