Az állatok ünnepe

2022.10.08. 20:16

Simogatásban és nagy sétákban bővelkedett az árva állatok napja Győrben - XXL-galéria

Az állatok napja alkalmából rendezett eseményre rengetegen látogattak ki.

Dániel Viktória

A kép, amit nem kell magyarázni. Fotók: Huszár Gábor

  • Szakállas agáma, csiga, kígyó, sündisznó, vagyis nem csak a hagyományos társállatok képviselték magukat a rendezvényen.
  • Man-cs-őr Életmentor Segítő Alapítvány „bátorságpróbáján” az összes állatot megismerhették, sőt meg is érinthették a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
  • Kiderült, hogy a kígyó bőre nem nyirkos, az agámák pedig imádnak mozdulatlanul napfürdőzni az ember vállán. 

- A munkánkkal elsősorban a felelős állattartásra szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta el Blahó Katalin, az alapítvány elnöke. – Nekünk nincs olyan nagy telephelyünk mint a menhelynek, így elsősorban arra fókuszálunk, hogy segítsük az állatok családban maradását. Tehát ha probléma van egy állattal, vagy a gazdik nem tudják, hogyan viszonyul majd a kutya a születendő gyerekhez, segítünk abban, hogyan lehet ezeket megoldani. 

Az Alapítvány látványos őrzőkutyás bemutatót is szervezett, valamint nyílt tanítási órát is tartott a menhelyi kutyusoknak. A Győri Állatmenhely minden lakója kiélvezte a csodás októberi napsütést, volt, akit többször is elvittek sétálni.

- Sokan érkeztek szombaton hozzánk, köztük fiatalok is. A Fekete István rajzszakkörös tanulói egy festményt is készítettek nekünk külön erre a napra, amin a gyerekek az állatokkal kapcsolatos gondolataikat fogalmazták meg - mondta Nagy Péter. – Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, szerettük volna, ha a lakóink minél több időt kint lehetnek. Kérjük, hogy az emberek érző lényekként bánjanak az állatokkal. 20-25 éve nem látott mértékben megemelkedett az elhagyott vagy elhanyagolt állatok száma - zárta szavait a Győri Állatmenhely vezetője.

Man-cs-őr Életmentor Segítő Alapítványtól részt vettek az eseményen: Blahó Katalin elnök, Ujj Hajnalka alelnök és Csipke az egyesület terápiás kutyája, Schaub Edina titkár és Angyal, aki a győri menhelyről származik, Szentmiklósi Márk C kategóriás segéd, IGP sportkutyázás kutyakiképző, Blahó Anna Virág 16 éves önkéntes, Blahó Roland 14 éves önkéntes, Rabi-Jámbor Krisztina önkéntes, egészségügyi tanácsadó, Blahó Béla önkéntes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában