Bepótolt jubileum

2022.08.23. 11:07

20. alkalommal tartottak díszmadár-kiállítást Csornán - Fotók

Hetvenegy kiállító színpompás madarát csodálhatták meg a Jubileumi Díszmadár Kiállításon.

Kustor Réka

XX. Jubileumi Díszmadár Kiállítás Csornán. Fotó: Kustor Réka

Ugyan már korábban jubilált, a járványhelyzet miatt idén tartották meg a XX. Jubileumi Díszmadár Kiállítást Csornán. Két napra a Széchenyi-iskola tornaterme volt a szivárvány színeiben pompázó madarak otthona, melyekre látogatók hosszú sora volt kíváncsi.  

Samu János, a Díszmadár Tenyésztők Csornai Egyesületének elnöke lapunknak elmondta: mint mindig, ezúttal is rendszerezték, fajonként mutatták be a madarakat.

 – Hetvenegy kiállítónk volt – emelte ki, majd hozzátette: Szlovákiából és Ausztriából érkeztek bírák, előbbi országból kiállítók is. – Az ausztriai bíró 23-szoros világbajnok tenyésztő – jegyezte meg. 

Ha már a színeknél tartunk, Samu János érdekességképp elmondta: – Adott egy alap, vadszínű madár, és többéves tenyésztői munka eredményeként jönnek elő a különböző színmutációk. 
Pápai Zsolt elnökhelyettes és kiállító is volt egyben.

– Feketefejű törpepapagájokat tenyésztek – mondta. Közel két és fél évtizede foglalkozik madarakkal, és minőségi munkájának eredményét a közönség előtt is bemutatta. A vendégek körbe-körbe jártak a teremben, mindenki megtalálhatta a maga kedvencét. A gyerekek körében a középre helyezett bemutatótér volt a sláger, volt ott csincsilla, fácán, tengerimalac, a különlegességek közül pedig a fényseregélyek voltak a kiemelendők. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában