Bosszantotta a panaszkodás

2022.07.12. 10:39

Önként és dalolva pucolta a Dunakapu téri mélygarázs ablakát Nagy Barbara gyermekeivel

A Dunakaputéri mélygarázs ablakán át látható a várfal reneszánszkori maradványa. Illetve csak látható lenne, ha nem lenne koszos, ahogyan azt egy győri portál meg is írta.

Bella Violetta

Gyermekeit is bevonta az önkéntes akcióba Nagy Barbara, aki megpucolta a mélygarázs ablakát.

A Nádorvárosi Nagy Barbara úgy gondolta, nem hagyja annyiban a dolgot. – Olvastam a cikket valamelyik győri csoportban, hogy milyen koszos az ablak. Úgy éreztem, annyi idő alatt, amíg írunk róla, már rég letakaríthattuk volna. Épp szabadok voltunk, lementünk a gyerekekkel és megpucoltuk.

Barbara egy mérőműszeres cég irodai alkalmazottja, másodállása is van és két gyermeke, mégis talál időt, mert fontosnak tartja, hogy az önkéntesség kultúrája Magyarországon is meghonosodjon. – Én belenőttem, és azt szeretném, ha többen megtapasztalnák, hogy sokkal többet ad az önkéntesség, mint amit belefektetünk. A gyerekeimnek is szeretném átadni, hogy nem kell nagy dolgokat tenni, napi nyolc órát dolgozni ingyen, de apróságokkal is sokat lehet tenni.

Barbara elárulta, hogy a műemlékek amúgy is fontosan számára. – A Széchenyi-egyetem nemzetközi kapcsolatok szakáról átjártunk az építészek óráira dr. Winkler Gábor professzort hallgatni, akinek a szívügye volt a műemlékek védelme. Már nincs közöttünk, de szeretném továbbvinni az ő hozzáállását.

Barbarát inspirálta még druszája, akit a TikTok-on talált, és aki New Yorkban mentális betegséggel élő emberek lakásait takarítja ki ellenszolgáltatást nélkül. – Felvettem vele a kapcsolatot és bíztatott, hogy ez itthon is működhet. Csináltam ezért egy Facebook csoportot Önként és dalolva néven, ahova bárki csatlakozhat, és ahol szemétszedésekhez, kisebb köztéri takarításokhoz összegyűjthetjük egymást . Viszünk zenét is a munkákhoz a csoport nevéhez híven!

Barbara közösségi médiás posztjában azt kérte a megosztóktól, az ablakpucolásra reagálóktól, hogy segítsenek neki eljutni ahhoz, aki az ablak másik oldalához is be tudja engedni. Többen éljenzik, többen bírálják, de egyelőre nem sikerült, kiderítenie ki az illetékes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában