Kisajtó vadászat

2022.07.20. 09:05

Egy sejtelmes pici ajtó költözött Győrbe - Versikével segítünk megtalálni! - videó

Felfedezésre hívjuk kalandor kedvű olvasóinkat! Hozzon lakót a miniportára, és küldje el fotóját szerkesztőségünknek! Nyomravezető vers a videóban!

Bella Violetta

Fotó: Rákóczy Ádám

Vári Tamás Őrségi művész egy éve helyez ki pirinyó ajtókat dunántúli helyszíneken, és a mosolyogtató street art darabok egyike kedden délelőtt megtalálta a falát megyeszékhelyünkön is. A boltíves, óvárosi stílust idéző téglás alkotást a belvárosban kell keresni. Megtalálásához a videóban elhangzó vers ad támpontot olvasóinknak.

A megtalálók szelfijeit és ötletes fotóit várjuk a [email protected] emailcímre. A keresgélőknek érdemes magukkal vinni egy lehetséges lakót is, akit lefotózhatnak az ajtó előtt: rajzolt lény, vagy játékfigura egyaránt megfelelhet.

Vári Tamás látványtervezőként végzett és mindenféle kreatív alkotó folyamatnak hódol szabadidejében: képregényt rajzol, diorámát vagy épp makettet készít. Fotó: Rákóczy Ádám

Több darab után a Veszprémben kihelyezett kisajtója hozta meg az áttörést. Miután felfedezték, rengeteg pozitív visszajelzést kapott, így már tudja, hogy nem csak őt szórakoztatják a bolondos kis darabok. Tik-tokkerek, videóblogosok előszeretettel keresik fel a minivilágot rejtő ajtókat.

Ha megkérdezzük hány ajtót készített és hol vannak, gondban van az aktuális számokat illetően. 

– Oda teszek, ahol járok, de néha el is tűnnek. Van amit én szedtem le hogy restauráljam. Zalaegerszegen ahol laktam volt kettő, de található Szombathelyen, Veszprémben és az Őrségben a Vadása tónál is.

A klasszikus ajtóformák mellett készített már rozsdás páncél-, vagy hobbitajtót is. Sok ihletet merít a kirándulásaiból. A győri kisajtóhoz például a Máltai utazását idézte fel.

– Szeretik az emberek a miniatűr világokat. Beindítják a fantáziát az ajtók, ezzel vidám pillanatokat szereznek. Önkéntelenül találgat az ember, hogy vajon mi lehet mögötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában