Akusztikus koncertek a Portán

2022.06.22. 11:45

Három kiváló hazai dalszerző-énekes lép fel az Apátság árnyékában Pannonhalmán - videó

Különleges nyári koncertsorozatnak ad otthont a Porta, Pannonhalma tavaly átadott turisztikai központja. Elsőként június utolsó szombatján Magyarország egyik jelenlegi legjobb énekes-dalszerzője, Bérczesi Róbert érkezik. Egy szál gitárral a kezében.

Szeghalmi Balázs

Fotók: Csapó Balázs

„Hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre az akusztikus koncertsorozatot. Június 25-én este hét órától a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert csap elsőként a húrok közé. Robi eddig még soha nem zenélt Pannonhalmán, így nagyon várja az itteni fellépést. Most vasárnap a közösségi oldalán kis üzenetet is fog küldeni a pannonhalmi és Győr környéki zenebarátoknak” – kezdte Takács Krisztián, a helyi Kazinczy művelődési ház vezetője.

Egy biztos: mind az énekesekre, mind a közönségre különleges hangulat vár, hisz a szervezők a színpadot úgy állítják fel, hogy az illusztris hátteret a több mint ezer éves apátság adja majd.

A produkciók

Bérczesi Róbert után, augusztus 5-én az a Szepesi Mátyás játssza el legismertebb szerzeményeit, aki pont a napokban vehette át az Artisjus év szövegírójának járó díját. A Magashegyi Underground egykori, a Konyha zenekar jelenlegi énekesének dalszerzői munkásságát korában is elismerték. A Dal 2019 legjobb dalszövegírója díjat a „Százszor visszajátszott” című alkotásért szintén neki ítélték három éve.

Szepesi Mátyás szerezte a tragikusan fiatalon elhunyt zenésztársa, Fábián Juli emlékére írt „Földrevalót” is. Az első szezon zárásaként egy igazi underground „nagyágyút”, Áron András Apeyt sikerül Pannonhalmára csábítani szeptember 2-án. A kétszeres Fonogram-díjas előadó – a LAZARVS és a Trillion zenekarok mellett – folkos, blues-os szólóprodukciójával már több mint egy évtizede jelen van a hazai zenei színtéren.

Kedvezményes jegyek

A három akusztikus koncertre a belépők rendkívül kedvezményesen válthatók; ezekért vagy hasonló kaliberű produkciókért a fővárosban 5000-6000 forintot kérnek. A Győr közeli kisvárosban a normál jegyár 1500, míg pannonhalmi városkártyával 1200 forint lesz az akusztikus koncertekre.

Fotó: Takács Krisztián a pannonhalmi koncertek festői környezetében mutatja a produkciók miniatűr plakátjait. Fotó: Csapó Balázs
Forrás: Csapó Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában