Közösségi klub

2022.03.03. 10:38

"Miska, a fodrász" régi barátait, kuncsaftjait keresik

kisalfold.hu

Forrás: Hartyándi Jenő

Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztivál egykori igazgatója Ravazdi estek címen kisközösségi klubot indított februárban. 

Mint mondta, "nem akar ez olyan lenni, mint az előző Mediawave-es 30 év, és az azt még megelőző nagyjából 15 év önkéntes kultúrmunkássága. Különböző irányultságú és indíttatású, de alapvetően beszélgetős alapú délutánokat/esteket tervezek ravazdi >>végváramban<<. Nem nagyban gondolkodom, hanem kisközösségi formában."

 

Eddig öt alkalommal gyűltek össze az érdeklődők egy jó beszélgetésre, múltidézésre. 

 

Terítéken volt az amerikai és haza jazzklubok kialakulása, a közösségépítés témájában a rábapatonai Bilibáncs Fesztivál és tanoda szervezőivel, a besenyő Györe Gabriellával és Molnár Ferenccel beszélgettek a résztvevők. Egy másik est a környezettudatosság témája köré épült, az azt követő pedig az elfeledett győri zenekarok sorozat első részeként a HMC zenekar néhány tagjával idézte fel az akkori időket. Legutóbb pedig, március 2-án, Stummer Márton volt az est vendége.

 

"Miska, a fodrász" régi barátait, kuncsaftjait keresik

 

A következő alkalommal (március 9-én, szerda, 18 órakor) Tatai Mihály fodrászlegendáról szerveznek  estet. 

 

"Valószínű, hogy hivatalos neve sokak számára, nem mond semmit, de ha azt mondom „Miska, a fodrász”, akkor már sok győri kapja fel a fejét, mert több generáció kulturális befolyásolásában volt rendkívül fontos szerepe. 

Sajnos már nincs közöttünk és legendája is halványul, de szerencsére egy dokumentumfilm őrzi gondolatait, személyiségjegyeit. Az estre tisztelőit várjuk, akik tudnak mesélni Miskával kapcsolatos emlékeikről és természetesen kezdésként levetítjük róla a dokumentumfilmet" - olvasatjuk a program leírásában.

 

Hartyándi Jenő pedig azt kéri, hogy jelentkezzenek Miska régi barátai, kuncsaftjai, akik részt vennének a közös megemlékezésben.

  "Miska 28 éve halt meg. Nem is olyan egyszerű megtalálni ezeket az embereket"- mondta.

 

Tehát ha valaki magára ismer, és szívesen elevenítené fel a fodrásszalon falai között megélteket, vagy azt hogy miben volt rá hatással Miska undergroundnak nevezhető fodrásztevékenysége, írjon a [email protected] címre.

Forrás: Hartyándi Jenő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában