A mentőket és az állatokat támogatják

2022.01.10. 14:36

Futással és focival segítettek a szanyi és a kapuvári sportolók

Két rábaközi település, kétféle sport, egy cél, a jótékonyság. A kapuvári jótékonysági futóversenyen összegyűlt támogatást a helyi mentőknek, a szanyi futballtorna bevételét a Szurkolók az Állatokért győri csoportjának ajánlották fel a szervezők.

Kustor Réka

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendeztek futást Kapuváron.

– Nagyon jó hangulatban zajlott le az első, hagyományteremtő jótékonysági futás, amit a sportegyesületünk szervezett – utalt a Kapuvári Sportegyesületre az egyik főszervező, Böcskör Zsolt, akitől azt is megtudtuk, hogy a klub működésén túlmutató gyűjtésekre már több alkalommal volt példa. Ezúttal a 165 ezer forintos adományt a kapuvári mentőknek ajánlották fel. – Terveink szerint minden év első vasárnapján megrendezzük majd a futóversenyt, a mostanival el is kezdtük a futószakosztály megalakítását, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a mozgást a kapuváriak között – mondta Böcskör Zsolt, aki többek mellett Irmes Henrietta aktív szervezői tevékenységét emelte ki. A távok kicsiknek és felnőtteknek egyaránt kedveztek, a leghosszabb tíz kilométer volt, s mintegy nyolcvanan álltak rajthoz. 

 

A Szivacs Kupán a Szurkolók az Állatokért győri csoportjának gyűjtöttek.

Az adakozás mellett Szany­ban is a sport volt a középpontban, teremfocit rendeztek nemrégiben. Ez volt a tizennegyedik Szivacs Kupa, öt éve, hogy a sportot összekötik a jótékonysággal. Vállalkozók, magánszemélyek állnak ilyenkor a jó ügy mellé. Németh József és Kovács Richárd a torna fő szervezői. 

 

– A csornai, a pápai, a győri kórházak, két kárpátaljai magyar település oktatásának támogatása, valamint a szanyi defibrillátor beszerzése után idén az állatok védelmét segítettük. A torna költségvetéséből és egyéb felajánlásokból 300 ezer forintot gyűjtöttünk össze, ezt adtunk át a Szurkolók az Állatokért győri csoportjának. Az összeget Kocsis Balázs, a szervezet alapítványának alapítója vette át, elmondása szerint ez nagy segítséget jelent a feladataik ellátásában – jegyezte meg Németh József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában