Az edzések mellett segítő tevékenységet is végeznek

2022.01.16. 13:05

Farsangi bálból fejlesztenék az edzőtermüket a mosonmagyaróvári dzsúdósok

Mosonmagyaróváron már 5 éves kortól lehet dzsúdó- előkészítőre, illetőleg mozgásfejlesztő foglalkozásokra járni. A két óvári dzsúdószakosztály, a Delta SE és a Kodomo SK közös edzéseken foglalkozik a versenyzőkorú judokákkal. Emellett segítő tevékenységet is végeznek, a farsangi bál bevételét pedig saját edzőtermük fejlesztésére fordítanák.

Kovács Viktor

Forrás: Mosonmagyaróvári dzsúdószakosztály

A kitartó munka eredménye, hogy 20 év után, tavaly decemberben újra lett Mosonmagyar- óvárnak országos bajnoka Hermann Benjamin személyében. Ráadásul az országos bajnokságon második helyezést ért el Heszkó Zsombor, saját kategóriájában pedig bronzérmes lett Nagy József, Muszik Zalán és Derkusich Nóra. 
 

Az edzések mellett pedig a dzsúdósok segítő tevékenységet is végeznek, köszönhetően az edzőknek és az edzésre járó gyerekek szüleinek. 
 

– A két egyesület edzői és a szülők közösen szerveztek adventkor jótékonysági forralt borozást a Kaiser-udvarban. Már tavaly is próbálkoztunk, de a Covid miatt sajnos nem valósulhatott meg, idén azonban közel 260 ezer forintot gyűjtöttünk, amit a Példa Egyesületnek ajánlottunk fel, hogy karácsonykor a környékbeli nélkülöző gyerekeknek vásároljanak belőle karácsonyi ajándékokat – mesélte Schwendtner Ákos, a Kodomo Sportklub vezetője. – Február 19-én pedig farsangi bált szervez a szülői munkaközösségünk a Kühne-étteremben, az itt befolyt összeggel a termünket szeretnénk bővíteni, jelenleg ugyanis két helyiségben tartunk edzéseket közel 150 gyermeknek, vagyis kissé szűkösen vagyunk. A bál nem csak tagoknak szól, mindenkit várunk. 
 

A dzsúdósok az elmúlt három évben rengeteg energiát fordítottak arra, hogy megfelelő edzési körülményeket tudjanak biztosítani. Szerencsére segítséget is kapott ebben az egyesület. 
 

– Leitner Krisztián helyi vállalkozó vásárolt számunkra egy kisbuszt, amivel versenyekre, táborokba tudunk járni. A győri Austrotherm és a mosonmagyaróvári UFM habszivacsgyártó pedig saját speciális termékeivel segített bennünket, aminek köszönhetően a versenytatamik alatt egy remek dinamikai tulajdonságokkal rendelkező felületet sikerült kialakítani. Ez azért nagyon fontos, mert hosszú távon óvja a sportoló gyermekek ízületeit és egészségét. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy segítették a munkánkat! Reméljük, a mostani farsangi bálunk is sikeres lesz és hozzásegít bennünket az edzőterem kibővítéséhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában