Színes

2021.11.18. 20:01

Több év szünet után újra önkénteseket keres a bécsi állatkert

Ugyan állatokkal nem foglalkozhatnak, de közel kerülhetnek hozzájuk.

MTI

Forrás: Pixabay

Több év szünet után újra önkéntes segítőket keres a Schönbrunni Állatkert.

Az önkéntesek nem foglalkozhatnak az állatokkal – ez a hivatásos gondozók dolga -, de munkájuk révén mégiscsak az egzotikus állatok közelébe kerülhetnek – közölte az intézmény.

Az önkéntesek olyan munkákban segédkezhetnek, mint az akváriumok, terráriumok és más állatházak takarítása, virágültetés a kertészekkel együtt, eszközmozgatás, a látogatókkal való törődés vagy az adminisztráció.

A Schönbrunni Állatkertben 2011 óta működik a Team Zoo Aktiv program, amelyben már 127 önkéntes tevékenykedik szabadidejében vagy nyugdíjasként az állatkertben a legkülönbözőbb feladatkörökben, örömet szerezve önmagának és nagy segítséget nyújtva az intézménynek.

Margarete Roithmair programkoordinátor szerint egyes tevékenységi köröket már nem is tudnak elképzelni a „tiszteletbeli munkatársak” nélkül.

Az önkéntesek segítenek például úgy bemutatni az állatkertet a látogatóknak, hogy felkeltsék bennük a lelkesedést a természetvédelem, a fajok megmentése iránt – mondta Roithmair, aki sok új „elkötelezett” jelentkezőre számít.

Az önkéntesek együttvéve évi átlagban 20 ezer munkaórát dolgoznak az osztrák főváros állatkertjében.

Állatkerti önkéntesnek felnőttek jelentkezhetnek, a munka megkezdése előtt kötelező elvégezni egy rövid tanfolyamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában