Hét között a versenyben

2021.11.18. 07:55

Nánási meglátta a fiatal győrújbaráti fotósban a tehetséget

Másodszor startolt el Nánási Pál és Ördög Nóra, Big Shot – Tied a kamera című fotós tehetségkutató műsora. Ezúttal egy győrújbaráti fiatal fotósnak, Őri Ádámnak is szurkolhatunk, hogy képeivel elnyerje a fődíjat.

Sperling Krisztina

Fotó: Őri Ádám

Az első széria sikerét mutatja, hogy idén közel ezren jelentkeztek a műsorba. A beküldött fotók és videós bemutatkozások alapján negyven tehetséget választott ki a fotóművész és felesége, akik személyes válogatón vettek részt Nánási Pál műtermében. Közülük jutott tovább a műsorba az a hét amatőr és hét hivatásos fotós, akiknek hétről hétre vállvetve kell teljesíteniük a feladatokat.

A csapat legfiatalabbjaként választották ki Őri Ádámot, aki az eredményhirdetés legvégéig izgulhatott, vajon az ő nevét is kimondja-e Ördög Nóra. De nem ez volt Ádámnak az egyetlen meghatározó utolsó pillanat a versennyel kapcsolatban. Mint megtudtuk, a jelentkezési határidő előtt négy nappal látta meg a felhívást. Mindössze egyetlen nap alatt válogatta ki a fotói közül azt a tízet, amit a legjobbnak tartott és készítette el a videós bemutatkozó anyagát. Válogatni pedig volt miből, mert nyolcéves kora óta fotózik.

Válogatás nélkül

„Minden úgy kezdődött, hogy elkértem anya tabletjét, hadd fotózzak. Ezt egyre gyakrabban tettem, végül nem is adtam vissza neki. Komolyabban két és fél éve foglalkozom fotózással és videózással. Megtanultam, hogyan kell fényképezőgéppel fotózni, kamerával felvenni, számítógépen vágni. Mindezt autodidakta módon, az interneten elérhető videók alapján” – mesélte Ádám, akitől azt is megtudtuk, a nyelvi nehézségeket is le kellett ehhez küzdenie, mivel ő németül tanul, viszont ezek az anyagok angol nyelven találhatók meg a világhálón.

Ádám elmondta, kezdetben a házuk udvarán kezdett – szinte válogatás nélkül – mindent lefotózni, videózni. Jelenleg a Kazinczy-gimnáziumban tanul, és úgy képzeli, a jövőben videózással foglalkozik majd. A felvételtől a vágásig bezárólag mindent szeretne maga csinálni. Úgy gondolja, ebből a versenyből rengeteget tanulhat, ami segítheti abban, hogy megvalósuljon az álma. Azt is megtudtuk, hogy ma már a legkedvesebb témája az autók fotózása, videózása.

 

Ezer közül a hétben

„Végignéztem a teljes első évadot, ami nagyon tetszett. Ez ösztönzött arra, hogy én is jelentkezzek. Sokáig nem történt semmi, mígnem kaptam egy levelet, hogy a közel ezer jelentkezőből beválogattak a negyven továbbjutó közé. Ezt egy beszélgetés követte a stúdióban, de még ekkor sem tudtam meg, hogy milyen döntés született. Élő műsorban jelentették be, hogy kik azok, akik adásba kerülhetnek. Ezt végig- izgultuk, míg – utolsó kiválasztottként – a nem hivatásos fotósok között az én nevem is elhangzott” – idézte fel a történteket a fiatal tehetség.

Nánási Pál tanácsai is segítették

Ezt már a forgatások követték, ahol különféle témákban kellett feladatokat megoldaniuk a hivatásos és amatőr fotósokból álló párosoknak. „Nagyon izgalmas hivatásos fotós mentorálása mellett teljesíteni ezeket. Alkalmanként Nánási Pál – aki szakértő vendégeivel közösen zsűrizi az elkészült munkákat – is segített egy-egy feladat megoldásában. Sok tanácsot adott, legyen szó egy-egy eszköz, háttér biztosításáról, vagy ötletekről a világításhoz, a beállításokhoz. Persze szem előtt tartotta, úgy adjon tanácsot, hogy az ne legyen olyan előny, ami hátrány lenne a másik csapatnak” – avatott be a kulisszatitkokba Ádám.

A műsort Nánási Pál videócsatornáján lehet követni, ahol minden csütörtökön újabb epizódot tesznek közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában