adomány

2021.11.27. 16:34

Még finomabb lesz a lekvár – Befőző-automatát kapott öt rábaközi civil szervezet – galéria

Befőző-automatákat, lekvár, aszaló- és ivólé-készítő kiegészítő berendezéseket adott át öt civil szervezetnek Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (továbbiakban: CÖF-CÖKA) országos koordinátora és a Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke. Az átadó helyszínéül a Premontrei Apátság díszterme szolgált.

kisalfold.hu

A 2016-ban indul civil misszió egyik alappillére a közétkeztetés népszerűsítése, s ennek kapcsán egy recepteskönyv is született, amit szintén megkaptak a civil szervezetek képviselői.

Az országos koordinátor elmondása szerint az elmúlt három évben határon innen és túl több mint 90 helyszínre vittek befőző berendezéseket, aminek a keretében több mint 400 készüléket adtak át önkormányzatoknak, és rajtuk keresztül közétkeztetési konyháknak, civil szervezeteknek, nagycsaládoknak, és őstermelőknek.

Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő közbenjárására térségünkből a Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület, az Agyagosszergényért Baráti Kör Egyesület, az Acsalag Községért Egyesület, a Szili Életmód Egyesület és a Téti Hagyományőrző Egyesület kerül be ezúttal a kedvezményeztettek sorába, s gazdagodtak egy-egy korszerű eszközzel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában