adomány

2021.11.30. 15:00

Befőzőautomatát kapott öt szervezet Csornán

kisalfold.hu

Befőzőautomatákat, lekvár-, aszaló- és ivólékészítő kiegészítő berendezéseket adott át öt civil szervezetnek a premontrei apátság dísztermében Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány országos koordinátora és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke. A 2016-ban indult civil misszió alappillére a közétkeztetés népszerűsítése, s ennek kapcsán recepteskönyv is született, amit szintén megkaptak a civil szervezetek. Az országos koordinátor elmondása szerint az elmúlt három évben határon innen és túl több mint 90 helyszínre vittek befőzőberendezéseket, több mint 400 készüléket adtak át önkormányzatoknak és rajtuk keresztül közétkeztetési konyháknak, civil szervezeteknek, nagycsaládoknak, őstermelőknek.

Gyopáros Alpár kormánybiztos közbenjárására térségünkből a Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület, az Agyagosszergényért Baráti Kör Egyesület, az Acsalag Községért Egyesület, a Szili Életmód Egyesület és a Téti Hagyományőrző Egyesület került be a kedvezményezettek sorába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában