Ismeretek játékosan

2024.05.20. 09:00

Interaktív kiállítás az EU-ról a Széchenyi István Egyetem Könyvtárában

Az Európai Uniós csatlakozás huszadik évfordulója kapcsán ingyenes interaktív kiállítással várja az érdeklődőket a Széchenyi István Egyetem Könyvtára és Levéltára.

Dániel Viktória

Széchenyi István Egyetem Könyvtára és Levéltára 2019-óta az Európai Dokumentációs Központ országos hálózatának része. Ennek köszönhetően az intézményben mindenki számára elérhetőek az Európai Unió legfontosabb dokumentumai. Emellett az unióhoz kapcsolódó informatív programokat is rendeznek. 

A második jubileum kapcsán egy könnyed kiállításon, hat témakör köré csoportosítva,  mutatják be az Európai Unióhoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, mint például kialakulása, intézményrendszere és céljai.

Az interaktív oszlopokon az érdeklődők kvízeket, kirakósokat és társasjátékokat játszhatnak a témához kapcsolódóan. Sőt tudásukat is próbára tehetik. Az egyik kihelyezett táblán híres épületeket kell a tagországokkal párosítani, egy másikon pedig a "kenyér" szó különböző nyelvekre lefordított céduláit kell a megfelelő államokhoz párosítani.

 A QR-kóddal ellátott felületek arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a látogatók az online térben további érdekességeket tudhassanak meg az Európai Unióró. 

A kiállítást, olvasójegy nélkül is, bárki szabadon megtekintheti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában