Lombos adomány

2021.10.21. 14:22

A 10 Millió Fa Alapítvány 18 fát ültet el a győri állatkertben

A fásítással kapcsolatos utolsó egyeztetés is lezajlott.

kisalfold.hu

A fásítással kapcsolatos utolsó egyeztetés is lezajlott. A képen Sebestyén Kitti, Rosta Csaba, Egyházi Zsolt és Sós Eszter.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Egy hónapja kötötte meg a Print Brokers Team Kft., a győri állatkert és a 10 Millió Fa Alapítvány azt a szerződést, amelynek értelmében 18 nagy méretű, örökbe fogadható fát ültetnek el az új elefántház környezetében.

– Nyolc ezüsthársat és tíz szívlevelű égerfát ültethetünk el az állatkertben november 6-án – mondta Sós Eszter önkéntes szervező. A négy-öt méter magas, előnevelt fák az elefántház hátsó részén kialakított sétányra kerülnek, ahol árnyat adnak majd a látogatóknak. Hozzátette: a fafajták kiválasztásánál szerepet játszott, hogy őshonosak, magasra nőnek, a leveleik pedig aprók, így ha lehullanak, könnyen össze lehet gyűjteni.

– Nyomdaipari cégünk alapelve, hogy csak olyan papírbeszállítóktól vásárol alapanyagot, amelyek újratelepített erdőállománnyal rendelkeznek – mondta Egyházi Zsolt tulajdonos. – A környezetvédelmi előírások betartása, illetve a társadalmi felelősségvállalás szintén fontos számunkra. Ezért is ajánlottuk fel az egymillió forintos fásítási adományunkat a 10 Millió Fa Alapítványnak, akik az állatkertet javasolták az ültetés helyszínéül. Cégünk egyébként győri székhelyű, ezért nem is volt kérdés, hova kerüljön a támogatás.

A vezető megjegyezte, hogy évről évre egyre nő a papírfelhasználás, és ezzel a faültetési akcióval szeretnének példát mutatni, ötletet adni más, hasonló profilú, illetve a környezetre figyelő vállalkozásoknak. A 18 fa egyébként az állatkert lakóihoz hasonlóan örökbe fogadható lesz, ami remélhetőleg még inkább felhívja a figyelmet a környezet fontosságára.

– Eddig negyvenkét facsemetét ültettünk el az elefántház körül – mondta dr. Vigh Márta, az állatkert állatorvosa. – Ezzel a 18 fával végre teljes lesz a sétányunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában