elhunyt bajtársaikra emlékeztek

2021.09.12. 21:00

Veterán határőrök találkoztak Csornán

kisalfold.hu

„Közel hetven fő egykori határőr katona tisztelte meg egymást jelenlétével szeptember 4-én Csornán. A bajtársi találkozó a Sárkány étteremben kezdődött a köszöntésekkel és emléklapok átadásával, majd a kiadós ebéd elfogyasztása után visszatekintettünk határőrmúltunk néhány fontos eseményére. Ezután elmentünk a volt határőrlaktanya mellett kialakított határőremlékhelyre, ahol a köszöntő-emlékezés után koszorúztunk, mécsest gyújtottunk – tiszteletünk jeleként – elhunyt határőr bajtársaink emlékére.

Ezek a találkozások, a szívet melengető, közösségi életünkre emlékeztető, a határőr bajtársi szellem továbbvitelére, nosztalgiázásra alkalmas néhány óra üdítően hat a jelenlévőkre. A találkozások hitet és reményt adnak, hogy valamikor a szolgálati feladatok ellátása közben mély emberi kapcsolatok alakultak ki és ezt ápoljuk. Fontosnak tartom, hogy a bajtársi szellemet továbbvigyük. Köszönet mindenkinek, akik eljöttek és megtisztelték határőrmúltunkat. ” – számolt be a győri Takács Imre ny. határőr alezredes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában