Egy nap az egészség jegyében

2021.09.28. 14:30

Reggeli tornán és egészségügyi szűréseken vehettek részt Győrben az Újvárosi idősek klubja tagjai

A városrészben élők, az idősek klubjának tagjai egészségügyi szűrővizsgálatokon és egészségmegőrző programokon vehettek részt.

kisalfold.hu

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében konzorciumi partnerként pályázatot nyert „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” címmel.

- A projekt célja a Győr-Újváros városrész területén elhelyezkedő, veszélyeztetett területeken élő hátrányos helyzetű személyek, társadalmi csoportok társadalmi-gazdasági hátrányainak enyhítése, életkörülményeinek javítása és a helyi közösség társadalmi kohéziójának erősítése. A Győr-Újvárosi lakosok kirekesztettségének csökkentése, hosszabb távon annak megszüntetése olyan komplex, helyben elérhető szolgáltatások bevezetésével, melyek aktív cselekvő részvételével valósulnak meg és életkörülmények javítását szolgálják – fejtette ki Király Csabáné az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr igazgatóhelyettese.

- A pályázat megvalósításának következő állomása a „Egy nap az egészség jegyében” címet viseli, ahol városrészben élők, az idősek klubjának tagjai egészségügyi szűrővizsgálatokon és egészségmegőrző programokon vehettek részt. Kiemelt helyen szerepel, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségtudatos életvitel fontosságára és kialakítására – tette hozzá Némethy Veronika az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr nappali ellátások szakmai vezetője.

Reggel gyógytornász mozgatta meg az idősek klubja tagjait, majd a nővérek vércukorszintet és koleszterint szintet mértek. Masszázson is részt vehettek a program részvevői, délután dietetikus foglalkozott a csoport tagjaival. Mindenkinek személyre szabott étrenddel és receptekkel készült a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában