Motorokkal készülnek

2021.08.21. 11:02

Tizedszer találkoznak a veteránok Mosonmagyaróváron

Szeptemberben tizedik alkalommal rendezik meg a Mosonmagyaróvári Veteránjármű Találkozó és Alkatrészbörzét, valamint az UNO Simson és Robogó Roadshow-t. Az immár városi rangra emelkedett talál- kozó helyszíne ezúttal szintén a Wittmann park lesz. A belépés továbbra is díjtalan.

Kovács Viktor

Fotó: Mészely Réka

Reggel hat órától egészen este hat óráig lehet majd látogatni a rendezvényt, amely valójában több, mint veterán járművek és motorok találkozója, hiszen a család minden tagjának remek kikapcsolódást kínál. A gyerekeket játszóvár, gokartozás, motorosbemutató várja, de részt lehet venni a veterán Ikarus buszos városnézésen is.

A városnak is fontos a találkozó

– Egy harminctagú egyesület, amely ilyen szép hobbit űz, mindenképpen becsülendő a városban – mondta a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón dr. Árvay István polgármester. – Mindemellett a rendezvény minden évben egyre nagyobb közönséget vonz, így most már városi jelentőséggel is bír. Bízom benne, hogy egy idő után a veterántalálkozó többnapos rendezvénnyé nővi ki magát, és ezáltal az ország minden részéről vonz majd látogatókat, akik így nemcsak a régi gépkocsikban és motorokban gyönyörködhetnek, de a városunkat is jobban megismerhetik. Ennek reményében kívánok a tagságnak további jó munkát és sok sikert az idei találkozóra.

Szépségverseny is lesz

A Mosonmagyaróvári Veterán Jármű Egyesület történetéről Molnár Kálmán elnök beszélt, aki szintén hangsúlyozta, hogy minden évben egyre többen kíváncsiak a találkozóra, és hogy a távolabbi tervek között szerepel a kétnapos rendezvény is. Ezzel együtt pedig köszönetet mondott a városvezetésnek, amely biztosítja a Wittmann parkot a rendezvény helyszínének.

Molnár Kálmán azt is kiemel- te, hogy idén megközelítőleg 160–170 autós és 150 motoros kiállítóra számítanak.

Felbőgnek a régi Simsonok

A rendezvény nemcsak régi autókról, hanem motorokról is szól, ebben partner az UNO autó- és motorbolt, akik a Simson és Robogó Roadshow-t szervezik a találkozón. Csigafutam, gyorsulási verseny, Simson kategóriában motoros ügyességi verseny várja az érdeklődőket.

– Évente hat-nyolc helyszínen tartják meg a roadshow-t, ennek a mosonmagyaróvári rendezését vállaltuk mi. Többek között építettünk egy olyan ügyességi pályát, ahol minden kezdő motoros próbára teheti a tudását. A cél, hogy tanuljanak egymástól és a biztonságos közlekedésről a versenyzők – hívta fel rá a figyelmet az UNO Simson és Robogó Roadshow részéről Kulacs Zoltán rendező.

Sajtótájékoztatón ismertették a találkozó részleteit. A képen Molnár Kálmán, a veteránjármű-egyesület elnöke, dr. Árvay István polgármester és Kulacs Zoltán, az UNO Simson és Robogó Roadshow rendezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában