tábor

2021.08.09. 17:05

Mosonmagyaróvári cserkésztapasztalatok Rómából

Róma mellett gyűjtöttek tapasztalatokat az FSE – Mosonmagyaróvár 1. számú cserkészcsapat Útmutatók őrsének tagjai, Tarján Flóra és Tarján Luca, akik nyelvtudásukat bővíthették és barátokat is szereztek a külföldi cserkésztáborban.

Mészely Réka

Tarján Flóra és Tarján Luca a Colosseumnál Eduarda Beja Vértesszőlősön lakó portugál vezetővel.

A nyári vakáció nem telik tétlenül az FSE – Mosonmagyaróvár 1. számú cserkészcsapat tagjai- nak. A farkaskölyköket (a 8–11 éves fiúkat) a „Falka Tanyázás” nyári táborozás várta Dunaszigeten. Az „Útmutatók” őrs (12–16 éves lányok) tagjai, Tarján Luca és Tarján Flóra izgalmas külföldi kiránduláson vehettek részt: a Róma melletti Soriano al Ciminóban cserkésztáboroztak a Róma 20-as számú európai cserkészcsapat lányaival.

Tarján Flóra és Tarján Luca a Colosseumnál Eduarda Beja Vértesszőlősön lakó portugál vezetővel.

– Nagyon jól éreztük magunkat az olasz cserkésztáborban, ahová egy Vértesszőlősön élő portugál vezető kísért el kettőket. Sok új tapasztalatot szereztünk. A napok reggeli tornával, misével kezdődtek, az ebédet együtt készítettük el, együtt mosogattunk, és naponta többször is játszottunk, sok új dolgot tanultunk, esténként pedig tábortűz mellett ültünk, sok új dolgot próbáltunk ki – sorolta a Máriakálnokon élő, győri gimnáziumban tanuló Flóra és Luca.

Természetesen nem maradhatott ki az örök város meglátogatása sem, a Colosseumtól a Szent Péter térig sok látványosságot megtekintettek a lányok vendéglátóik jóvoltából. Barátokat szereztek és nyelvtudásukat is bővítették. A testvérpár azt is tervezi, hogy kisebb lányokat tanítana a cserkészet fortélyaira, ezért is tartják jónak, hogy Olaszországban szerezhettek tapasztalatokat.

Luca és Flóra arról is beszélt, hogy két éve cserkészkednek, mely által erősödött hitük, sok új dolgot tanultak.

A mosonmagyaróvári önkormányzat jóvoltából az FSE – Mosonmagyaróvár 1. számú cserkészcsapat új otthonra talált a Szent István király út 124. szám alatt, ahol jövő hónaptól indulnak újra a foglalkozások. Várják az új érdeklődők jelentkezését nyolcéves kortól az [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában