Helyi életstílus

2021.07.07. 19:00

Vízműtelep-vezető és hobbikertész Gönyűn

Kertjében a növénycsodák egyike sem a gönyűi, Duna-parti kavicsos talajhoz van szokva, mégis szemmel láthatóan jól érzik magukat.

kisalfold.hu

A Pannon-Víz gönyűi vízműtelep-vezetője, Tamás István 34 éve dolgozik a cégnél. Minden vízellátási feladatot ő intéz a két településen, Gönyűn és Nagyszentjánoson. Csak a nagyobb beavatkozásokhoz és különleges feladatokhoz érkeznek szakemberek Győrből. A gönyűi vízműtelep szépen parkosított védőterülete is István keze munkáját dicséri. Hobbija is ehhez kapcsolódik.

„Több mint 30 éve kaptam kedvet az örökzöldekhez és a kertépítéshez” – mondta. A település főutcáján haladva egy gyönyörű himalájai cédrus vonja magára a figyelmet, itt lakik István és családja. A kapu mögött ékszerdobozként tárul fel egy miniarborétum a világ minden tájáról származó kertészeti különlegességekkel, főleg örökzöldekkel. A sok közül az egyik titok az, hogy ezek a növénycsodák egyike sem a gönyűi, Duna-parti kavicsos talajhoz van szokva, mégis szemmel láthatóan jól érzik magukat ebben a kertben.

„Sokuknak külön-külön leválasztott föld alatti életteret alakítottam ki, így igyekszem a legjobb körülményeket megteremteni számukra” – fogalmazott István. A másik titok az esővizes öntözés. Egyik legújabb kedvence a Micimackó mézesbödönét idéző, 350 literes csapadékvíz-tároló, amiből sok érzékeny növényt tud öntözni. A szakember a kertészeti csodák mellett környezetvédelemből is példát mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában