A Jóakarat hídja segíti

2021.07.13. 07:41

Betegsége miatt 2 éve él lakásába zárva az egykor jó nevű győri szobafestő

Elkeseredetten fogad minket győri panellakásában Nagy Györgyné. Húsz éve ápolja férjét, aki két éve ki sem tette a lábát otthonából.

kisalfold.hu

– Ötven éve vagyunk házasok, az utolsó két évtized azonban nagyon nehéz volt. A férjem jó nevű szobafestő volt, egy kezeletlen vérmérgezés következtében azonban mindkét lábára lebénult, bal lábfején az ujjait le kellett vágni. Azóta nem tud mozogni, csak ül a fotelben egész nap, pokol az életünk – kezd bele a szomorú történetbe a szépen rendben tartott lakásban Nagy Györgyné. Ő cseréli a kötszert, fertőtlenít, erről szól az élete húsz éve.

Nagy György szívritmusa és a cukra sincsen rendben, felesége mutatja a papírt, hogy hányféle bajt állapítottak meg nála az orvosok. Legyen annyi elég, hogy a beteg ember tizennyolc különböző gyógyszert szed. A kötszerekkel együtt ezek egy hónap alatt 120 ezer forintba kerülnek.

A nyugdíjuk nem nagy, az asszonyé 84 ezer forint, uráé valamivel több, 100 ezer forint. Hitelük nincs, tartozásuk azonban van némi, egy vízszámla vár arra, hogy mielőbb befizessék.

Három gyermekük és négy unokájuk van, de a fiatalok élete hitelekkel terhelt, nem számíthatnak az anyagi támogatásukra.

– Rengeteg a költségünk; csak arra gondoljon, hogy a betegtaxi tizennyolcezer forintért viszi be a két kilométerre lévő kórházba. Gyurit időnként az erkélyre tolom ki, hogy levegőzzön egy kicsit, üldögéljen a napsütésben. Hiába van a közelben egy szép park, oda már nem jutunk le, egyedül nem vihetem le. Azóta sem éjjelem, sem nappalom, huszonnégy órás felügyeletet tartok mellette – meséli könnyeivel küszködve.

A házaspár meghatódottan fogadta azt a 250 ezer forintot, amivel olvasóink a Jóakarat hídján keresztül támogatták őket. Az összeget többek között reumatológusra, a férfi állapotának javítására költik majd, de a receptek kiváltására és a rezsi pótlására is jut belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában