Győr 750

2021.05.04. 16:59

Megvan Győr szülinapi tortája – Két kategóriában hirdettek győztest

A HABOS-édesek és kávé mindent vitt.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Győr városi rangra emelésének 750. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetett a jubileumi év tortájának elkészítésére „Győr 750 Születésnapi torta” elnevezéssel.

A felhívásra összesen kilencen jelentkeztek, végül csak 8 hagyományos és két mentes tortakülönlegességet kóstolt az öt személyes zsűri az első fordulóban, ahol pontozták az ízt, a küllemet, a technológiát, amivel az adott torta készült, a praktikumot, az ár-érték arányt, az állagokat, textúrákat, a kreativitást és a Győrhöz való kötöttséget.

Az első fordulóból három torta jutott tovább a május 4-ei döntőbe. Első helyezett lett a Bécsi Kávéház és Cukrászda Kft. tortája, a második a Habos-édesek és kávé alkotása, harmadikként pedig a Pálffy Cukrászat alkotása jutott tovább. A ,„nem hagyományos – mentes” kategóriában ketten neveztek, így az Erika Pékség és Cukrászat, valamint a Habos-édesek és kávé különlegessége is a döntőbe jutott.

A második fordulóba jutott édességeket Dézsi Csaba András, Győr polgármestere mellett nyolcan értékelték. A zsűri tagja volt Pergel Elza alpolgármester, Lipovits Szilárd jegyző, Marsovszky Adrien a belváros fejlődéséért felelős tanácsadó, Sztaracsek Ádám a Magyarország Tortája verseny döntőse, Csay Renáta kajakozó, hússzoros maraton kajak világbajnok, Jankó Ernő Rábakész Kft. ügyvezető igazgatója, Bognár Éva a Krúdy Iskola oktatásszervezője, cukrászmester oktató és Tifinger Tibor a Győr 750 Születésnapi torta ötletgazdája.

 

A Győr 750 Születésnapi torta helyezettjei:

„Hagyományos” kategória

1. HABOS-édesek és kávé: lá:gom

2. Bécsi Kávéház és Cukrászda: CsoKISfröccs

1. Pálffy Cukrászat: Győri speciál

„Nem hagyományos”, minden mentes kategória:

1. HABOS-édesek és kávé: Győri virgonc

2. Erika Pékség és Cukrászat: Nekem Győr

A nyertes pályázó a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatától tárgyjutalomban és tanúsító oklevélben is részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában