Helyi életstílus

2021.05.01. 13:12

Kinyitott a győri állatkert – fotók

A majmok, tevék, szamarak izgatottan fogadták a rég nem látott látogatókat. A zebrák és az antilopok nem zavartatták magukat, vígan futkároztak a kifutóban. A győri állatkert november óta zárva volt, a pettyes szarvasok kicsit el is szoktak az idegenektől, az eleséget nyújtó kezekhez először bátortalanul közelítettek. A benett kenguruk, és a zsiráfok viszont annál barátságosabbak és érdeklődőbbek voltak.

Simon Roberta

Fotó: CSAPO BALAZS

A kormány rendelet értelmében négymillió beoltott után megnyitották a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A Győri Xantus János Állatkert szombaton 10 órakor ismét kinyitotta kaput látogatói számára. Nagy volt az érdeklődés, többen már a nyitás előtt a kapu előtt várakozott.

 

- Több 10 éves hagyomány már, hogy, május 1-én az állatkert színes programokkal várja látogatóit. Naponta kétszer a tengerimalac vonat ismét zakatol. KalandoZOO látványetetések keretében a nap folyamán több etetést is végigkísérhetnek a látogatók. Különlegessége az lesz, hogy az állatkert dolgozói élőszóban is mesélnek majd az állatokról, szokásaikról: a csimpánzok reggelije után mókusmajmok, csuklyásmajmok, gibbonok, gyűrűsfarkú makik és vidrák etetését figyelhetik meg az érdeklődők – mondta el lapunknak Kiss Aliz az állatkert munkatársa.

- Állatbemutatók keretében bemutatkoznak színpompás arapapagájaik, intelligens rózsás kakaduik, Csilla, az első állatkertben született dromedár, valamint távoli rokonai: Barnabás, Mirjam és Zakariás, a három láma. Nem kell messzire menniük a főbejárattól sem, ha állatkölyköket szeretnének látni: a Dél-Amerika kifutóban megtekinthető a tavaly született lámacsikó és mazsola tapír kölyök – tette hozzá.

Az állatkertek egyelőre védettségi igazolvánnyal látogathatók a 18 év feletti korosztálynak. 18 év alatt az igazolvány nem kötelező.

Belépéskor a szolgáltató ellenőrzi az igazolvány meglétét. A védettségi igazolvány személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt érvényes. Ezúton kérik, hogy állatkerti látogatásuknál már a bejáratnál készítsék elő védettségi igazolványukat és személyi igazolványukat a beléptetés gördülékennyé tétele érdekében.

A koronavírus ellen védett személyek és felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára a maszkviselés nem kötelező. A zárt állatházakban, állatsimogatóban és az állatbemutató területén kérik, hogy viseljenek szájmaszkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában