faültetés

2020.09.11. 11:06

Baba-liget fákkal az újszülötteknek Győrben – fotó, videó

A Marcal teniszcentrum melletti füves terület pusztaságát csak néhol töri meg egy-egy bokor. Ide álmodták az új Baba-ligetet, ahova a Győrben született gyerekek szülei által igényelt fák kerülnek.

kisalfold.hu

2020.09.11. A leendõ gyõri Baba-liget helyszínének bemutatása, Radnóti Ákos alpolgármester, Ozsvárt Tamás, a Gyõr- Szol Zrt. kommunikációs igazgatója, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

– Oszlopos juhar, ámbrafa, gömbjuhar és gömbakác csemetékkel ültetjük majd be a területet. A gömb koronájú fák a kislányokat az oszloposok pedig a kisfiúkat jelképezik majd – mondta Ozsvárt Tamás, az ültetésért felelős Győr Szol Zrt. ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezetője a pénteki sajtótájékoztatón.

Ozsvárt Tamás
Fotó: Csapó Balázs

A most kijelölt területen 812 fa ültetésére van lehetőség, amik közt nyírt utak kialakítását tervezik, valamint a későbbiekben pihenőszigetet és kerékpárutat is kialakítanak a ligetben.

Ozsvárt Tamás azt is elmondta, hogy az átláthatóság érdekében az egyes oszlopokat és sorokat állatnevekkel és számokkal látják majd el és egy mobil applikáció segítségével a család könnyedén megkeresheti melyik az ő gyermekük fája. Ha valaki maga szeretné telepíteni a fát, azt Győr közigazgatási területén lévő ingatlanán teheti meg.

Eddig közel ötvenen jelezték igényüket, de október 15-ig még bárki jelentkezhet, akinek a gyermeke 2020 január 1-je után született Győrben. Az igénylés teljesen ingyenes, mindössze a Győr-Szol Zrt. honlapjáról letölthető nyomtatvány, születési anyakönyvi kivonat és személy azonosító okmány szükséges hozzá.

A fák biológiai igényeinek figyelembe vétele miatt az október 15-e után jóváhagyott kéréseket a következő faültetési időszakban, azaz 2021 őszén teljesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában