Önkéntesek akciója Győrben

2020.08.15. 17:08

Bölcsi tunning – húsz önkéntes keze szépíti és festi a Mónus Illés utcai bölcsőde játszóterét – galéria

Húsz önkéntes, köztük fiatalok és idősebbek varázsolják szebbé, csiszolják és festik színesre a Mónus Illés utcai bölcsőde belső kerítéseit, padjait és a játszótér játékainak fa elemeit szombaton.

kisalfold.hu

2020.08.15.Mnus Blcsde feljtsa.Gyr.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

A megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak egyik fontos feladata az önkéntesség népszerűsítése, a helyi közösségek önkéntes tevékenységbe való bevonása. Ezért évek óta önkéntes akciókat hirdetnek – tudtuk meg Bognár Erzsébettől, a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak irodavezetőjétől.

- Idén a családvédelmi akciótervhez kapcsolódva minden megyében és a fővárosban egy-egy bölcsőde szebbé tételét tűztük ki célul. Győr-Moson-Sopron megyében a CSEÖH a győri Mónus Illés utcai bölcsődében (Mónus Illés utca 41.) végez önkéntes munkát, ahol az udvari játékok, kerítések, ajtók festésére kerül sor.

Különböző színű festékesdobozok, ecsetek, csiszolópapír, és lelkes önkéntesek lepték el bölcsőde udvarát már reggel kilenc órakor. Összesen húszan jelenkezett a megyéből, van aki Mosonmagyaróvárról, Győrből és a környékről érkezett szorgoskodni. A 46 férőhelyes bölcsőde lakói szeptemberben birtokba vehetik afrissen festett, megújult játszóteret.

- A bölcsődefejlesztési program segíti a családokat abban, hogy biztonságban tudhassák gyermekeiket, amíg dolgoznak, valamint segíti őket abban is, hogy megtalálhassák a munka és a magánélet közötti egyensúlyt. A programot főként fiatalok között hirdettük meg, de 12 évtől egészen 60 éves korig jelentkeztek önkéntesek. A munkálatok előre láthatólag 16 óráig folynak majd – tette hozzá Bognár Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában