Cseh sörért sárga vonattal

2020.08.03. 16:53

A Prágába robogó nemzetközi vonatok három megyei állomáson is megállnak

Péntek reggel 5:20-kor indult el a cseh főváros pályaudvaráról az első közvetlen RegioJet vonat szerelvénye a Prága – Brno – Bécs – Hegyeshalom – Mosonmagyaróvár – Győr – Budapest útirányon. A vonat várhatóan népszerű lesz a megyei utazók, sörbarátok körében is.

kisalfold.hu

Prága 16 eurótól

A legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság új úti célokkal indított járatokat. Az első vonat indulása előtti tíz napban több ezer jegyet értékesítettek elővételben, míg az indulás napján több száz utas vette igénybe a vonatokat Budapest és Prága irányba is.

A Prága – Budapest útvonalon a jegyek már 16 eurótól, Brno – Budapest, valamint Bécs – Budapest között a jegyek pedig 9 eurótól elérhetők.

Megyei menetrend

A Budapest Keleti Pályaudvarról induló sárga szerelvényekre – ez a RegioJet színe – egy nap kétszer szállhatnak fel az utasok megyénkben. Győrből 9.07-kor és 17.07-kor, Mosonmagyaróvárról 9.25-kor és 17.25-kor, míg Hegyeshalomból 9.37-kor és 17.37-kor veszik az irányt az egykori császárváros felé a vonatok.

A kisalföldi megyeszékhelyről Prágába bő öt és fél óra a menetidő. Ennyit időt biztosan megérnek a fenséges cseh sörök! A Prágából induló szerelvényekre is lehet csatlakozni a három megyei állomásról, vagyis belföldi forgalmú vonatként is igénybe vehető a szerelvény, persze ha akad rajta még szabad hely.

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák a helyfoglalást, internetelérést, valamint hozzáférést a legfrissebb napilapokhoz és folyóiratokhoz a sárga színű vonatokon. Fotók: RegioJet

Extrák

A legolcsóbb jegyek tulajdonosai kivételével valamennyi osztályon minden utas frissen főzött olaszországi kávét, illetve szénsavmentes ásványvizet kap. Az üzleti osztályon utazók pezsgőt, narancslevet és süteményt kapnak az ülőhelyükön.

Az utazás során rendkívül kedvező áron vásárolhatnak további ételeket és italokat a vonat utasai. Példaként említhetjük a fél literes üdítőt és sört 300 forintért, illetve 1000 forint körüli árakon olyan ételeket is vásárolhatnak a fedélzeten, mint sushi vagy Cézár-saláta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában