Színpadra is kerülhetnek

2023.08.02. 10:58

Drámatábor Sík Fridával – negyven fiatal mutathatja meg képességeit Győrben - galéria

Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház színésznője évek óta foglalkozik gyermekekkel. Nyaranta egyhetes táborokat, foglalkozásokat tart, ahol a fiatalok önbizalmat szerezhetnek, közelebb kerülhetnek a színházhoz, a színpadhoz, és fejleszthetik képességeiket.

Ollári Gergely

Negyven fiatal között – Sík Frida színésznő a táborban igazi tehetségeket is keres. Fotók: Csapó Balázs

A színésznő nem először rendez drámatábort, nemrég fejeződött be a belvárosi turnus a VOKE Arany János Művelődési Házban. Most a győrszentiváni Kossuth Lajos Művelődési Háznál találkoztunk Sík Fridával, ahol közel negyven fiatal játszott önfeledten. Az intenzív foglalkozások lényege, hogy a gyerekek betekintést kapjanak a színház világába. Az egy hetes táborban drámafoglalkozásokon vesznek részt, elsajátíthatják az improvizációs és beszédtechnikát, és közelebb kerülhetnek a színházi élethez.

– Cél, hogy mindenki jól érezze magát, és megmutassa képességeit. Nem az a lényeg, hogy csak lefoglaljuk őket. Itt önbizalmat tanulhatnak, amit, ha még nem is a színpadi deszkákon kamatoztathatnak, hanem például egy felelet alkalmával az iskolában

 – fogalmazott lapunknak Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház színésznője.

A résztvevők a művészi beszéddel, különböző előadásmódokkal, improvizációs technikákkal és a színházi mozgással is megismerkedhetnek, mindezt játékos formában.

– A gyerekek aktív szereplőként kapcsolódnak a táborhoz, önismeretet tanulhatnak, megtapasztalhatják a csapatmunkát, fejlődhet az önbizalmuk. Idén a dzsungel a témánk, a Dzsungel Könyve musicallel is megismerkedünk. Nem titok, a táborban keresem a tehetségeket is, akikből egyszer majd igazi színész lehet –fejtette ki.

A napi munkát Homlok Bertalan, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diplomás színművésze segíti. Mellette animátorként vesz részt Pongrácz Barnabás, Sík Frida egykori színészpalántája, aki öt évesen már a Mária Evangélium szinpadán találta magát. A gyermekeket szórakoztató programok is várják, megismerik a környéket, és tekézni is elmennek majd közösen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában