Sorsdöntő mérkőzések

2023.10.03. 13:30

A szövetségi kapitány kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét Szerbia és Litvánia ellen

Hosszú kihagyást követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája. Visszatér Botka Endre, Bolla Bendegúz is.

MW

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón ismerteti a keretet Telkiben 2023. október 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden Telkiben hozta nyilvánosságra a névsort, amellyel megkezdi majd a felkészülést a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre.

A felcsúti játékos legutóbb tavaly novemberben a görögök elleni összecsapáson lépett pályára a válogatottban, a hazai mezőnyben több mint féléves kihagyást után nemrég tért vissza.

Az olasz szakember a gárda „szokásos” összetételével kapcsolatban elmondta, 

bár vannak hiányzók, mint például a középpályáról Kleinheisler László, Schäfer András vagy éppen Vécsei Bálint, az összeszokottság a csapat egyik erőssége, és nem is szabad hirtelen felforgatni a keretet.

Marco Rossi elárulta, folyamatosan figyelik a hazai bajnokságban játszókat, sokkal inkább ezen van a hangsúly, mint a topligákban szereplő válogatott játékosok meccseinek elemzésén, hiszen ők jóval magasabb szinten bizonyíthatnak hétről hétre. Hozzátette, segítőjével nagyjából negyvenezer kilométert utaztak már szerte az országban, figyelemmel kísérve a jelölteket.

A kapitány legutóbb a Diósgyőr–Kecskemét meccsen tűnt fel, a miskolci csapatról szólva a tréner elmondta, támadásban kifejezetten modern futballt játszik, és néhány magyar játékos, mint például Gera Dániel, kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Marco Rossi a válogatott szereplésre „hajtó” játékosok figyelmébe ajánlotta Szoboszlai Dominikot, aki véleménye szerint a szorgalma, folyamatos munkája miatt jutott el odáig, ahol most tart. A kapitány szerint ha ezek a játékosok is a Liverpool klasszisának mintáját követik, akkor bármit elérhetnek.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre külön is kitért Szoboszlaira, aki véleménye szerint akkor lehet még nagyobb név a nemzetközi futballban, ha több gólt szerez. 

Megjegyezte, ehhez minél többet kell kapura lőnie, és ő is ezt kéri tőle, akárcsak Jürgen Klopp vezetőedző a Liverpoolban.

A pályája éppen felfelé ível. Tisztában van azzal, mik a gyengeségei és folyamatosan dolgozik rajtuk. Ő egy igazi példakép, akit mindenkinek követnie kellene

– fűzte hozzá a szakvezető.

Bolla Bendegúz az M1 aktuális csatornának kiemelte: legutóbb nem kapott meghívót, mivel épp a kerethirdetés napján dőlt el, hogy a Servette-nél folytatja, ám keményen dolgozott, hogy újra a keretbe kerüljön.

Remek visszajelzés arról, hogy jó úton járok, és ez boldoggá tesz. Biztos vagyok benne, hogy mind a két meccsen a három pontért fogunk harcolni, egyelőre azonban csak a szerbekre koncentrálunk, mert alighanem vissza akarnak majd vágni Budapesten. Ezt viszont nem hagyhatjuk

– jelentette ki.

A válogatott keret tagjai hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, a csoportjában éllovas nemzeti csapat jövő szombaton a Puskás Arénában a rosszabb gólkülönbségével második Szerbiát fogadja, három nappal később pedig a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként lép pályára a kvalifikációs sorozatban.

A magyar válogatott kerete a Szerbia elleni Eb-selejtező mérkőzésre:

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE AZ OKTÓBERI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencváros). 

A magyar válogatott október 14-én szombaton 20:45-től Szerbia, 17-én Litvánia ellen lép pályára. Amennyiben sikerül a két meccsen négy pontot szerezni, szinte biztossá válna a 2024-es németországi Eb-re való kijutás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában