Női kézilabda-vb

2019.12.14. 18:12

Felfüggesztették Kim Rasmussent

A Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően élesen kritizálta a játékvezetőket és a delegátust.

Nancy, 2018. december 12. Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya a franciaországi nõi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkõzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én. Magyarország-Románia 31-29. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felfüggesztette Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően káromkodott a sajtótájékoztatón.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után a dán edző – az IHF honlapjának megfogalmazása szerint – sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő szóhasználattal élt.

Rasmussen a sajtótájékoztatón – némi káromkodással tarkítva – úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét.

A végleges szankcióról az IHF etikai bizottsága dönt majd.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes – Norvégia vagy Oroszország – lesz az ellenfele. A torna első két helyezettje szerepelhet a tokiói olimpián.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét.

„Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel”

- nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.

„Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni”

- utalt a hivatalos személyekre a kapitány.

Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!