sokszínű előadások

2021.06.03. 09:15

Az 1Kárpát-medence Fesztivállal indul a nyár az A38 Hajón

A fesztiválon Palya Bea, Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendon és a Kaukázus is fellép június 2. és 9. között – közölték a szervezők.

A közlemény szerint az 1Kárpát-medence Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra sokszínűségét ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. A zenei programok védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók.

Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indította a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Másnap Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock 'n' rollt ötvözi műsorában, előtte az erdélyi-budapesti Loyal Apples' Club lép fel.

Június 4-én lírai power poppal indít a Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendon. A Koncertteremben a hazai reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük pedig a vajdasági Sin Seekas lesz hallható.

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában. A hetet egy nem mindennapi cover session zárja: a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél Gablyasz Péter zeneszerző társaságában, az esten saját dalaik mellett Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és Jóvilágvan számok is felcsendülnek. Emellett lesz slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe's spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata, a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben – írja a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!