Járvány

2021.04.02. 09:17

Óvintézkedések mellett, de megtartják a parajdi filmalkotó tábort

A jelentkezőktől negatív koronavírus-tesztet, vagy oltási igazolást kérnek.

Parajdi filmalkotó táborba hívja a filmkészítés iránt érdeklődő kárpát-medencei fiatalokat a kolozsvári Filmtett Egyesület.

Amint az egyesület az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében tudatta: a szervezők úgy látják, hogy az idén szigorú óvintézkedések mellett megtartható a 18. nyári filmalkotó műhelymunka. Azt is közölték: a táborba jelentkezőktől negatív koronavírus-tesztet, vagy oltási igazolást kérnek.

A július 12. és 23. közötti időszakra tervezett workshop szerkezete idén is egy miniatűr filmgyáréhoz fog hasonlítani. A résztvevők forgatókönyvíró-rendező, animációs filmkészítő, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető-producer vagy színész csoportban indítják az alkotótábort, majd stábokba szerveződve fognak dolgozni kisjáték- vagy animációs filmeken. Az alkotói és tanulási folyamatot idén is elismert magyar filmesek segítik.

A műhelymunkára április 20-án éjfélig lehet jelentkezni. A részletes pályázati felhívás, illetve a jelentkezési űrlap a Filmtettworkshop.ro oldalon érhető el. A résztvevők listáját mentoraik fogják összeállítani a beérkező pályázatok alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!