karnevál

2021.02.10. 16:50

Kirakat-kiállítások nyílnak Debrecenben

A civis város főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Debrecen, 2021. február 9. A Maszkok ideje - Velencei álom címû kiállítás a debreceni Kölcsey Központ kirakatában a koronavírus-járvány idején, 2021. február 9-én. Nemes Károly saját készítésû alkotásait március 1-jéig lehet megtekinteni. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben – közölték a szervezők kedden.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

„Bízom benne, hogy (...) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt” – ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal – jelezték a szervezők.

Hozzátették: Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

A program – ami a szervezők szándéka szerint „remélhetőleg elősegíti a két ország művészeti és kulturális párbeszédét, valamint Tiencsin és Debrecen városának baráti együttműködését” – a Debreceni Egyetem Konfuciusz intézete, a tiencsini akadémia, és a városi önkormányzat közös szervezésében valósul Debrecenben – írták a szervezők.

Borítókép: A Maszkok ideje – Velencei álom című kiállítás a debreceni Kölcsey Központ kirakatában a koronavírus-járvány idején, 2021. február 9-én. Nemes Károly saját készítésű alkotásait március 1-jéig lehet megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!