kiválóságok

2020.04.29. 17:49

Elismeréseket adott át az EMMI a Tánc Világnapján

A Tánc Világnapját 1982 óta minden évben a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik.

Idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait a Tánc Világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Tánc Világnapját 1982 óta minden évben a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik.

Ez alkalomból Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjat adott át az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel – foglalkozók pályakezdését.

Idén elismerésben részesült: Engelbrecht Patrik, Darabos Péter, Füzesi Csongor, Rácz Réka, Szilvási Anna, Vattai Dzsenifer, Barka Dávid, Németh Eszter, Asztalos Dóra és Krajczár Balázs.

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága hagyományteremtő céllal 2019-ben, a Tánc Világnapja alkalmából adta át először a Harangozó Gyula-díjat.

Idén elismerésben részesült:

Feledi János, a Feledi Project művészeti vezetője, a táncművészet területén nyújtott alakításai és a nagy sikerrel bemutatott egyedi hangulatú, egyéni stílusú, kifejezésű, alkotói formavilágú koreográfiáinak bemutatásaiért, kortárs zeneszerzők műveinek kortárstánci interpretálásáért, elismerésül.

Moussa Ahmed, táncművész, koreográfus, aki alkotásaiban a régmúlt értékeit a jelenkor formanyelvével ötvözi és viszi sikerre.

Sághy Alexandra, táncművész, művészeti vezető, akit több évtizedes kiemelkedő szakmai munkássága alapján, egyedi előadókészsége és magas színvonalú technikai tudása emel ki az egyetemes kortárs tánc szereplői közül. A táncművészethez kötődő érzékenysége és minősége, pedagógiai és koreográfiai munkáiban is a legmagasabb szinten nyilvánul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában