Erdélyi Táncháztalálkozó

2019.09.10. 12:42

Felvidéki táncosok, vajdasági kézművesek is érkeznek a rendezvényre

Könyvbemutatók, gyermekelőadás, gyermektáncház, néptáncoktatás is szerepel a palettán.

Szeptember 13. és 15. között rendezi meg Székelyudvarhelyen az Erdélyi Táncháztalálkozót a Kaszaj Kulturális Egyesület, az Udvarhely Néptáncműhely és a Hagyományok Háza Hálózat Erdély. A rendezvény vezérfonala a találkozás és az együttlét öröme, hangsúlyozta Orendi István, az Udvarhely Néptáncműhely vezetője – írja a Maszol.

A programszervezésben nem térünk el jelentősen az eddigiektől, az ünnepnapok a Felső-Piactér, közkedvelt nevén a Patkó felé tartó látványos felvonulással kezdődnek, ahol több mint száz zenész játszik önfeledten, s a fesztiváli hangulatban várhatóan ismét nagyon sokan perdülnek táncra” – részletezte a terveket Orendi István.

Szombaton a Székely Gyümölcsfesztivállal közösen szerveznek vásárt, ahová a Vajdaságból is érkeznek kézműves mesterek, a szombat esti gálaműsoron pedig a felvidéki Ifjú Szívek Táncszínház lép fel. A kolozsvári Zurboló Táncegyüttes egy stúdió előadással jelentkezik két alkalommal, Kisnemesek címmel.

Könyvbemutatók, gyermekelőadás, gyermektáncház, néptáncoktatás is szerepel a palettán. Ismét lesz borkóstoló, amit a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség főborásza, Tóth Csaba tart.

Borítókép: maszol.ro / fotó: Kinda Botond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában