Krimi

2024.05.19. 17:04

Segítséget kér a rendőrség a verőcei hajóbalesettel kapcsolatban (videó)

Ha bármit látott vagy lát, ami összefügghet a szörnyű vízi tragédiával, hívja a 112-t!

MW

Nagy erőkkel kutatnak az eltűnt öt ember után

Forrás: BRFK Facebook-oldala

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Dunán Verőce közelében május 18-án éjszaka történt halálos hajóbaleset kapcsán.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt eltűnt személyt jelenleg is keresnek, a vízről, a szárazföldről és a levegőből is tart a kutatás.

A balesetben megsérült szállodahajó, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás:  MTI

Az M1 helyszíni tudósítója a Komáromnál megállított szállodahajóról elmondta: a jármű orrán komolyabb sérülés látható, amelyet valószínűleg az éjszakai baleset során szerzett. A Heidelberg nevű hajó 2004-ben épült, kétszer 1107 lóerős, 110 méter hosszú, 110 vendég fér el rajta, legénysége 35 tagú. A rendőrség a fedélzeten hallgatja ki a szállodahajón utazó turistákat - tájékoztatott az MTI.

A Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át. A keresésben részt vesz a Készenéti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át.

A kutatást operatív törzs hangolja össze a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi gáton található épületéből - írja honlapján a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésben hozható, hívják azonnal a 112-t!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában