Krimi

2024.03.04. 09:06

Újabb fordulat Babicsek Bernát halálával kapcsolatban

A színész két napja halott lehetett, amikor a családja megtalálta. Bíróságra vitték az ügyet.

„Többféle mulasztás van! Az első az az, hogy a szellőzőt nem lehet kéménynek nézni!”

– ezt mondta Babicsek Bernát családjának ügyvédje. A színész és zenész 2021-ben vesztette életét, füstmérgezést szenvedett a saját otthonában. Úgy tudni, a tűzhelyen felejtett egy olajos serpenyőt, ami lángra kapott, a házban pedig füst keletkezett. Bernát szülei hiába hívták fiukat, nem vette fel a telefont, ezért mentek el az otthonába. Ők találtak rá. Ekkor már két napja halott lehetett – hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában.

A 41 éves férfi családja megdöbbentőnek tartja, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást. Édesanyja korábban nyilatkozott a Tények Plusznak. Sírva beszélt arról, hogy ha a biztonsági cég járőre, aki a tűz miatt megszólaló riasztásra ment ki a házhoz, alaposabb lett volna, nem történt volna tragédia.

„Meggyőződésem, hogyha a kiérkező járőr talán több időt töltött, vagy figyelmesebben járja körül a házat, akkor a fiam még a mai napig élne”

– mondta Babicsekné Szauter Márta.

A megdöbbentő tragédia kapcsán a rendőrség 2023-ban szüntette meg a nyomozást, de a szülők nem hagyták ennyiben a sokkoló ügyet.

Ügyvédjük segítségével most pótmagánvádas eljárást indítottak, ami azt jelenti, hogy az ügyet mostantól a bíróság vizsgálja. Borbéy Zoltán, a család jogi képviselője szerint alaposabban ki kell vizsgálni az ügyet, mert durva mulasztás történt.

„A kémény a háznak a tetején van, és nem az oldalán! És hogyha egy tűzvédelemmel foglalkozó cég szakembere kimegy, akkor az nem lehet, hogy összekeverje a szellőzőt a kéménnyel!”

– emelte ki Borbély Zoltán.

A gyászoló család és védőjük azt mondja, a kirendelt szakértők több olyan foglalkozási szabályszegést is megállapítottak, amiknek közük van Bernát halálához, például hogy a biztonsági cég járőre alig két percet töltött a háznál. Az ügyvéd szerint eddig nem arra koncentrált a vizsgálat, amire kellett volna.

„Hogy Babicsek Bernát akkor éppen mit csinált, aludt, főzött, vagy esetleg adott esetben egy előadás után mondjuk esetleg alkoholt is ivott, ennek semmi jelentősége nincsen a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés ügyében!”

– tette hozzá az ügyvéd.

A család azt szeretné, ha felelősségre vonnák azt, aki mulasztott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában