Krimi

2023.02.04. 13:41

Kizsebelte az álbeteget, durván lebukott a tolvaj mentőápoló

A férfi hetvenezer forintot lopott, a rendőröknek mindent tagadott.

Illusztráció: Shutterstock

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentőápoló, aki hetvenezer forintot lopott egy "betegtől" - írja az MTI.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ)  információi szerint: a szolgálat szerdán végzett megbízhatósági vizsgálatot két budapesti mentőápolónál. Az NVSZ magát betegnek kiadó, kórházba szállított munkatársától egyikük hetvenezer forintot lopott el.

A kórházban a mentőápolók a rendőrségnek tagadták az elkövetést, az ellopott pénzt nem adták át önként, azt azonban egyikük nadrágzsebében megtalálták.

A mentőápolót ezután lopás miatt előállították, gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított.

Az NVSZ tájékoztatása szerint "a megbízhatósági vizsgálat a korrupció elleni fellépés egyik hatékony eszköze, annak visszaszorítását szolgálja. A vizsgálat során a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!