Kedvezmények

2023.10.07. 09:39

Lépett az MBH Bank: elsőként változtatott a hitelkínálatán

Az MBH Bank elsőként tett eleget a gazdaságfejlesztési miniszter kérésének. A pénzintézet önkéntesen vállalt kamatplafon mentén kínálja lakáshiteleit és vállalati forgóeszközhiteleit jövő hétfőtől. Az új kamatokat a bank az újonnan befogadott hitelkérelmeknél, valamint a már benyújtott, de még alá nem írt kölcsönszerződés esetében is érvényesíti - ismerteti a Világgazdaság cikke.

MW

Munkatársak az MBH Bank fiókjában

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A gazdaságfejlesztési miniszter alig pár napja jelentette be kérését a bankok felé, hogy a lakáshiteleiket és a vállalati forgóeszközhiteleiket önkéntesen vállalt kamatplafon mentén kínálják, az MBH Bank már lépett is. A pénzintézet hétfőtől a lakáshiteleket 7,89 százalék az ügyleti kamat mellett folyósítja, amelyhez további kedvezményeket adhat – írják.

A hitelintézet elkötelezett a gazdaságfejlesztési megoldások támogatásában, hogy fellendítse a lakossági- és vállalati hitelpiac aktivitását – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében a bank.

Az MBH Bank közlése szerint a lakáshiteleinél az ügyleti kamat 7,89 százalék, ami bizonyos feltételek mellett még alacsonyabb lehet. Egymillió forint feletti jóváírás és 24 millió forint feletti hitelösszeg esetén pedig az ügyleti kamat csak 7,39 százalék lesz. A kamatmódosítások mind a 10 éves kamatperiódusú, mind a végig fix kamatozású lakáshitelekre egyaránt vonatkoznak.

Az új kamatokat a bank az újonnan befogadott hitelkérelmeknél, valamint a már benyújtott, de még alá nem írt kölcsönszerződés esetében is érvényesíti.

A folyamatban lévő ügyletek esetén a hitelügyintézők nyújtanak majd segítséget.

A forgóeszközhitelek estében is a kamatplafonnak megfelelően kínál hitelt hétfőtől a bank a vállalati ügyfeleinek, ezzel is hozzájárulva a hitelezési terhek csökkentéséhez, ezáltal a gazdaság élénkítéséhez – írta az MBH.

A VG teljes cikke IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában