Bulvár-celeb

2024.04.06. 16:50

Digitális detox: tavaszi megújulás egy kicsit másképpen (videó)

Egy hét alatt megszabadulhatunk az online világ negatív hatásaitól. A digitális detox segít kizökkeni a naponta ránk ömlő információ tengerből.

MW

A digitális detox segít visszatalálni önmagunkhoz

Forrás: Shutterstock

Fotó: woodpencil

Az online térben annyi inger ér minket nap, mint nap, hogy azt érezhetjük, már nem is tudjuk befogadni. Erre a problémára nyújt megoldást az egyhetes digitális detox – írja a Life.hu a cikkében.

Hét nap elegendő ahhoz, hogy lássuk az internet nélküli lét pozitív hatásait, és talán rájövünk arra is, hogy van egy csomó olyan dolog, ami sokkal izgalmasabb, mint egy mobil képernyőjét bámulni.

Digitális detox egyenlő mentális frissességgel?

A túlzott mobiltelefon, számítógép és internethasználat rossz hatással lehet a testünkre és a lelkünkre egyaránt. 

Az emberek többsége általában estefelé szereti pörgetni a közösségi oldalakat és a hírportálokat, éppen ezért az alvás minősége és időtartama is lecsökken.

Az is előfordulhat, hogy unalmadban pörgeted a közösségi médiát, közben pedig teljesen elveszíted az időérzékedet. Ezekre a rossz szokásokra előbb-utóbb a tested is reagál, hiszen nem mozogsz eleget, romlik az alvásod minősége, ráadásul a kék fény rossz hatásairól még nem is beszéltünk.

A csendes elvonulás lépései

  • Az első és legfontosabb lépés természetesen az, hogy tegyük félre a telefont, kapcsoljuk ki a TV-t, és húzzuk ki a kábeleket a konnektorból. Fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk magunk körül, amely segít elkerülni a digitális ingereket. 
  • A természet energiát ad, feltölt, a szabadban töltött idő felfrissíti a testedet és a lelkedet is. Minden napra iktass be egy sétát - telefon nélkül.
  • A kreativitás megélése: gondolkozz el azon, hogy te miben tudod kiélni az igazi kreativitásod!
  • A kapcsolatok megélése: az őszinte kapcsolatokat a való világ adja meg nekünk, ezt sose felejtsük el! Éppen ezért felkeresheted a legjobb barátodat, a régen látott rokonokat, főzhettek, grillezettek együtt, nyissatok egy bort. Elevenítsétek fel legkedvesebb emlékeiteket, miközben újakat éltek át. 

Az eredeti cikk ITT olvasható!

A videóban a digitális detox további pozitív hatásáról is szó esik:


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában