élő a kórteremből

2020.11.10. 21:03

Majka üzent a kórházból: ez nem influenza, sokkal komolyabb

A TV2 műsorvezetőjét benn tartották a kórházban hétfőn, így kedden is egy kórteremből onnan élőzött. Abban bízik, hogy szerdán hazamehet, aznap lesz ugyanis a fia születésnapja.

„A legnagyobb félelme az embernek ilyenkor az, hogy nem is tudja, mit gondoljon, mindenki mond annyifélét. A tudatunkba azt kéne beépíteni, hogy oda kell figyelni arra, ha a természet küld egy jelzést, ha a szervezetünk küld egy jelzést – írja az Origo„

Majka azt mondja, hogy ő az emberek nyelvén akarja átadni az üzenetet, amit az orvosok hivatalosan mondanak, és félig-meddig parancs.

„Azt kell megérteni, hogy amit látnak és hallanak az emberek, az a töredéke annak, ami a valóság. Itt a kórházban azt látom, hallom, hogy vannak esetek, amikor nincs nagy tünet, nincs nagy elváltozás, de hirtelen halálosba fordul.”

Persze vannak, akik elkapják, és nem tudják, hogy mi van, hiszen ez csak ez influenza. Ez a legnagyobb f.szság! Ebben a kórházban szinte már csak covidosok vannak: mikor láttunk ilyet influenzajárvány idején?„ – háborgott egy hosszú videóban a kórházi ágyon.

 

„Egy pillanat alatt át tud fordulni ez a dolog. A kórházban, közel a tűzhöz, meg is lehet úszni ezt a betegséget, de nem szabad elbagatellizálni. Pataky majdnem eldobta a kanalat, pedig szkeptikus volt” – tért rá az Edda frontemberének betegségére. Majka szerint nem a legrosszabb verziót kell nézni, a halált, nem csak a halottak száma számít:

„De ki akar az intenzíven lenni öt hetet? Ha nem halunk bele, akkor mehet?„ – morgolódott.

„Senki nem tudja, mi fog történni a következő hetekben, hónapokban. Ilyenkor kell támaszkodni az orvosok véleményére. Az intézkedéseket be kell tartani. Én ebben hiszek, hiszek az orvosoknak.” – tette hozzá.

A mellkas CT-je rossz volt, a laborja sem jó, ezért tartják benn. Szteroidokat szed, antibiotikumot szed, a szaglása és az ízlelése nem ment el. A kedd reggeli eredménye kicsit jobb volt, mint a hétfői, talán szerdán hazamehet, egyik fiának aznap lesz a születésnapja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!