pihenő

2020.07.16. 15:37

Várkonyi András: évtizedek óta nem tartottam szünetet

A színész még nem forgat, de online kurzusokat tart.

András és a felesége, Marika hetekkel ezelőtt jobbnak látták, ha leköltöznek Pilisvörösvárra, amíg le nem cseng a járvány. Bár a Barátok közt forgatása azóta újrakezdődött, a színész még nem tért vissza a Mátyás király térre. Az ideje nagy részét olvasással, pihenéssel tölti, havonta egyszer pedig online kurzusokat tart diákoknak a Talent Stúdióban.

Bár hetvenegy éves leszek a nyáron, gyakorló internethasználó vagyok – kezdte a sorozat Vili bácsija a HOT! magazinnak.

És mivel az iskolák bezártak, a tanulók pedig áttértek az online oktatásra, kénytelen voltam elsajátítani a programok használatát. Eleinte döcögősen ment, de végül belejöttem. Egyrészről nem akartam cserbenhagyni a diákjaimat, akiknek művészeti beszédet tanítok, másrészről jólesett, hogy van dolgom. Évtizedek óta nem tartottam szünetet, talán túl sokat is dolgoztam, és ebből kiesni igen szokatlan. Persze ránk fért már a pihenés a feleségemmel, még ha az élet kényszerített is rá.

Az első hetekben a házaspárt a fiuk segítette, ennek köszönhetően még boltba sem kellett menniük. Mostanában már egyre többször merészkednek ki, ráadásul végre ismét láthatták egy szem unokájukat, a nyolcéves Balázst.

A legnehezebben az unokánk hiányát viseltük. Napi kapcsolat a miénk, a születése óta nem fordult elő olyan, hogy hosszabb ideig ne láttuk volna. Amikor két hónap után először magával hozta a fiam, a két méter távolságot sem tudtuk tartani. Egy nyolcéves gyereknek nem lehet megmagyarázni, hogy ne szaladjon oda a mamához és a papához; a feleségemmel persze azonnal a karjainkba zártuk. Eddig is rajongásig szerettük az unokánkat, ezután pláne – nevetett fel.

Ifjú nagypapák

Pierce Brosnan elképesztően fiatalon, negyvennégy évesen lett nagyszülő; amíg a világ sztárként ünnepelte, az első lányunokáját, Isabella Sophie-t babusgatta. Jim Carrey lánya 2010-ben hozta világra a kis Jacksont, ekkor a színész még csak negyvennyolc éves volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!