Hajsza Kata

2010.09.03. 17:34

Utcai hastánc kínban

Cigiszünetet tartottam. Tudom, tudom, nem kéne, de ha egyszer ideges vagyok?!? Ha csak eszembe jut újra, milyen volt a találkozás Ricsivel, kötéltáncot járnak az idegeim. Aztán sorban le is potyognak a mélybe.

Péntek 00:03

Ott hagytam abba, hogy fél 9-re mentem a Twister Bár elé. De bárcsak ott hagytam volna az egészet azon nyomban. Hiába volt csütörtök (úristen, közben már átpötyögtem magam a péntekbe és holnap projektértekezlet!), nyüzsgött a bár előtti járdaszakasz.

Mintha csak első randira mentem volna, ideges voltam. Feszült és kétségek között hányódó. Fizikális hányingeremet mentolos cukorkával próbáltam kordában tartani, de így is sokszor kellett nyelnem. Félrenyeltem a zavaromat. Rövid fekete szoknyámon hol balról, hol jobbról rántottam egy aprót. Akkor tűnt csak fel, hogy valami gáz lehet, amikor a bejárat előtt cigizve strázsáló pasik vigyorogni és füttyögetni kezdtek felém. Nekem. Addig húzkodtam ugyanis azt a nyavalyás bőrszoknyát, amíg már éppen hogy csak takarta az alóla kivillanó bugyimat. A francba. Szintén fekete, virágmintás harisnyám pedig meglehetősen durva kontrasztban állt hófehér bugyimmal.

Kapkodva kezdtem meg a szoknya lefelé ráncigálását, amelytől olybá festettem, mint akire rájött az ideggörcs. Szabályos, néptáncba oltott bréket jártam a járdán. Mutatványom közben koromfekete blézerem mindkét gombja megadta magát (vacak kínai, a fenébe!), és a lámpafényes utcán közszemlére tettem feszülő csípőpólóm kivágásait. Nem, nem a dekoltázsomról beszélek, azt direkt jól becsomagoltam, de a kibukkanó, hastájéki hurkáim kezdtek pecsenyesütős vurstli-jelleget adni a szimpla szórakozóhelynek. Na jó, ha nem is vastag hurkák, de karcsúbb frankfurti virslik mindenképpen előfityegtek a póló kurtasága miatt.

Na ezt a komplett, autentikus koreográfiát nézte végig Ricsi a másik oldalról. Szerintem beléfagyhatott minden gondolat, mozdulat és szándék, mert olyan sziklamereven ácsorgott egy parkolóautomata mellett, hogy talán még daruval sem lehetett volna mozdítani rajta.

Én meg voltam olyan hülye, hogy integetni kezdtem feléje. Pontosabban neki. Ricsi végre erőt vett magán, megmozdult, és sután visszaintett. A cigizős, strázsáló pasik olyan jól szórakoztak, hogy egymásnak estek nevettükben. Én meg tökfeketében sápadtam egy pirosan villódzó fényreklám alatt, amely a Twister Bár-t hirdette olyként, hogy "Bármit, amit csak kívánsz!". No asszem, engem ott senki nem kívánhatott nagyon magának... én pedig a pokolba kívántam mindenkit, de legfőképpen magamat.

Egy fél évezreddel később, amikor az izgalmas este reménye csont nélkül a mammutok és a dinoszauruszok után (ki)halt, Ricsi átjött az úttesten. Az unatkozó, link pasasok várták a következő felvonást. Ugyan roppant durva pillantásokat lövelltem feléjük, ez csak még tovább fűtötte a vigyorukat.

- Szia Katka - mondta Ricsi sután. Telefonbéli magabiztossága tesztoszteron-magas bizonytalanságba csapott át. "Kell nekem ez a nő?"

- Szia Ricsi - csipogtam. Összébb rángattam magamon a blézeremet, mielőtt még a dekoltázsom is harcba indul a lejáratásomra.

- Bemegyünk, vagy...? - kérdezte ő, én meg bólogattam. Inkább vagy, de nem tudom, micsoda. Vagy micsoda.

Átfogta a vállamat, jelezvén, hogy vele vagyok (hozzá tartozom, hozzá tartozom), és lazán belökte a Twister kétszárnyú ajtaját. A cigiző pasingerek kint rekedtek, bennünket pedig elnyelt a bár félhomálya.

Ennyi. Nem írom tovább. Nem bírom tovább. Ma már nem, illetve mivel ma már holnap van, majd meglátjuk. Egyrészt aludnom kell a projektértekezlet előtt, ahol nekem kell prezentálnom valami csodát (vagy micsodát), másrészt a Twister előtt játszódó bohózat még csak a kezdete volt valaminek, amely úgy vonult be az emlékeimbe, mint Minden Idők Leggázabb Éjszakája... De a Top 5-be mindenképpen belefért. Úgyhogy majd folytatom. De most, lefekvés előtt sürgősen elszívok még egy cigit. Egy light-osat.

Szilvási Krisztián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!