Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Határon átnyúló együttműködésből napkollektorok és multifunkciós központ működik a téti kistérségben

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 8 településen és azon belül 11 helyszínen nyert támogatást energetikai korszerűsítésre.

Az Európai Unió által nyújtott ERFA támogatás összege 603,172.35 euró volt a szlovák és a magyar oldalon történő teljes megvalósításhoz.

A kistérség területén az érintett településeken - Felpéc, Gyarmat, Győrszemere, Kajárpéc, Sobor, Sokorópátka, Tényő, Tét - egyes középületek (iskolák, sportöltözők, konyhák, polgármesteri hivatalok) fűtésrásegítése és melegvíz-ellátása napkollektorok segítségével történk tavasz óta a projektnek köszönhetően.

A berendezések kihasználásának hatásfokát, környezetkímélő hatását és minden más előnyét a kistérség egy újonnan kialakított multifunkciós közösségi központon keresztül mutatja be.

A központ feladata a megújuló energiaforrások gyakorlati hasznának bemutatása, a napkollektorok működésének rendszeres monitoringja és nem utolsósorban nevelési, oktatási tevékenységek megvalósítása a természet- és környezetvédelem területén.

A Téti Kistérségben a bemutató központ a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása központjában került kialakításra.

A projekt az energiahatékonységi és környezebarát szempontokon túl hatékonyan hozzájárul a már meglévő határon átnyúló kapcsolatok megerősítéséhez a Tőkési-ág Kistérség és a Téti Kistérség között.

A multifunkciós központoknak köszönhetően megfelelő feltételeket teremt új kapcsolatok létrejöttére is – úgy a lakosság közti kapcsolatok, úgy az oktatási intézmények közti kapcsolatok (óvodák, iskolák, környezetvédelmi szervezetek, civil szervezetek, vállalkozói szféra) körében is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VII. Cégtalálkozó lesz a Széchenyi-egyetemen

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és Műszaki Tudományi Kara november… Tovább olvasom