Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A győri diákok sztárokká váltak a szakmájukban - fotók

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolája két aranyéremmel, egy ezüsttel és bronzzal tért haza a Szakma Sztár Fesztivál döntőjéről.
Közel 7000 diák versenyzett

Hazánk legrangosabb szakmai versenyét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából 65 hazai szakképesítésben hirdette meg nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak. Az írásbeli szakaszban 6841 tanuló vett részt.

A legjobb eredményt elérők kerültek a szakmák válogatóiba, ahol 508 versenyző diák elsősorban gyakorlati feladatokat oldott meg. Innen vezetett az út a tavaszi Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe. A fináléban 52 szakmából 229 diák mérte össze tudását. A Hungexpo területén a rendezvényt 20 ezer látogató kereste fel három nap alatt.

Ötöst ér

"Tavaly egy negyedik helyezést értünk el, idén kiemelkedő szereplést tudhatunk magunk mögött" – kezdte Hatos Hajnalka. A PÁGISZ igazgatója hozzátette: "a diákoknak motivációt jelent a részvétel a seregszemlén, hisz jó eredmény esetén felmentést kapnak a szakmai vizsga alól". Volt idén olyan végzős diák a PÁGISZ-ban, aki ugyan nem jutott az országos döntőbe a villanyszerelők között, ám így is annyira jól sikerült számára az írásbeli és a gyakorlati feladatsor, hogy automatikusan ötös érdemjegyet írtak a bizonyítványába.
 
A PÁGISZ sikerkovácsai egyik tanárukkal, Hegedűs Józseffel: Tarsoly Barnabás, Herkovits Roland, Horváth Tamás és Kelemen Bence Lajos (b-j). A felvételről hiányzik a másik felkészítő tanár, Kozma Csaba.
A PÁGISZ sikerkovácsai egyik tanárukkal, Hegedűs Józseffel: Tarsoly Barnabás, Herkovits Roland, Horváth Tamás és Kelemen Bence Lajos (b-j). A felvételről hiányzik a másik felkészítő tanár, Kozma Csaba.
Letették a névjegyüket

"Öt kemény gyakorlati feladatot kaptunk, nem adták ingyen a sikert. Az iskolánktól és támogató cégektől is komoly segítségét kaptunk. Ezt ezúttal is köszönjük" – mondta Horváth Tamás, aki az automatikai technikusok között végzett elsőként. Herkovits Roland szintén az automatikai technikusok között a dobogó harmadik fokára állhatott. Mindkét fiatal felkészítő tanára Kozma Csaba volt. Az erősáramú elektrotechnikusok között Tarsoly Barnabás lett a legjobb diák, őt Kelemen Bence Lajos követi a második hellyel. Mind a négy végzős págiszos a szakmájában szeretne maradni. Van, aki már most saját vállalkozás indításában gondolkozik, akad, aki tovább bővíti a tudását a Széchenyi-egyetemen.

Tarsoly Barnabás és Kelemen Bence Lajos felkészítő tanára Hegedűs József volt. "A diákoknak komoly fejtörőket kellett megoldaniuk. Öröm, hogy ilyen nehéz feladatokkal küzdöttek meg sikerrel" – hallottuk Hegedűs Józseftől. A Szakma Sztár Fesztivál idei helyezettjeit köszöntötték a Parlamentben is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botlatókövek a megöltek emlékére Győrben - fotók

Botlatókövek a megöltek emlékére Győrben - fotók
Három botlatókő emlékeztet a Rónay utcában kedd óta arra, hogy a holokauszt sok ezer győri áldozata… Tovább olvasom