Honvéd Kadét Program

2020.11.04. 15:17

Kadétok lehetnek a győri bercsényis diákok

kisalfold.hu

2020.11.04 Kadétok lehetnek Bercsényiben is Együttmûködési megállapodás aláírásaMagyar Honvédség. 6. Sipos Gyula területvédelmi ezred és a Bercsényi iskola, Sipos Antal ezredes MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred Ezredparancsnok Németh Zsolt Bercsényi Iskola Igazgató Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Gyõr

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Sipos Antal ezredes, a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka és Németh Zsolt igazgató, a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája részéről.

A Honvéd Kadét Programot a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, a középiskoláknak fejlesztettek ki. A programot egy kijelölt honvédelmi szervezettel közösen hajtja végre az iskola. Az országban a hatvanadik, a megyében a második ilyen megállapodást kötötték meg.

 

A Honvéd Kadét Program a középiskolákban folyó, a hazafias és általános honvédelmi nevelés tartalmi elemeit kiegészítő rendszer. A tanórákon a tanulók megismerhetik és elsajátíthatják Magyarország biztonság- és szövetségi politikájának jellemzőit, a honvédelemmel összefüggő szabályokat, a Magyar Honvédség felépítését, technikai eszközeinek jellemzőit és feladatrendszerét, a katonai értékek és hagyományok alapjait. Ezen felül sok olyan, a mindennapi életben is alkalmazható ismereteket szerezhetnek, mint a terepen történő tájékozódás, a túlélés és menedéképítés, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!