Győr és környéke

2019.02.01. 20:24

Közel 30 millió forintos beruházás javítja a csapadék-vízelvezetést Abdán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával megvalósuló projekt keretében Abda belterületén 886 méter hosszan bel- és csapadékvíz elvezető rendszert építenek ki.

kisalfold.hu

A fejlesztés eredményeként Abda központjában a csapadékvíz elvezető rendszer képes elvezetni a nagy intenzitású, megnövekedett csapadékmennyiséget, továbbá a csapadékvíz-gazdálkodás szempontjainak figyelembe vételével hozzájárul a csapadékvíz okozta károk megelőzésében. 


A településközpont rendezése során a mély fekvésű területre szabálytalanul lefolyó csapadékvíz elvezetését kellett megoldani. A településen beruházásnak köszönhetően a polgármesteri hivatali épület és tér rendezésével a csapadékvizeket helyben szikkasztással kezelik, megoldottá vált továbbá az iskola fő és melléképületei, tűzoltószertár és a játszótér csapadékvíz elvezetése. A viszonylagos szűk területből adódóan, ott ahol ezt a körülmények megkövetelik zárt csapadékelvezető rendszert alakítottak ki.


A műszaki, kivitelezési tervek költség- és munkaerő igénye a tervezővel való egyeztetések eredményeképpen a vízjogi engedélyeztetés folyamatában készültek el. A megvalósult fejlesztés egyúttal hozzájárul a település fejlesztéséhez, az esélyegyenlőség biztosításához és a turizmus infrastrukturális feltételeinek fejlesztéséhez is, tehát összességében élhetőbb települési környezet alakult ki általa. A projekt teljes összköltsége 29.935.579 forint.

Abda Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-15-GM1-2016-00015 azonosítószámú, "Környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztés Abdán" című pályázatával 29.253.589 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.3-15 kódszámú, "Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések" című felhívás keretén belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!