Győr és környéke

2018.12.24. 08:11

Az év győri közlekedés-fejlesztése jövőre is folytatódik Adyvárosban - fotók

A korszerűsítés alatt álló győri Vásárcsarnokot korábban három irányból (Lehet utca, Herman Ottó utca, Corvin utca) közelíthettük meg autóval. Piacnapokon rengeteg koccanás történt, ami nem meglepő (sok autó, szűk hely), viszont a pórul járt autósoknak sovány vigasz. Erre a helyzetre léptek a Győri Útkezelő munkatársai. Megkérdeztük, hogyan állnak a kivitelezéssel.

Szeghalmi Balázs

Az útépítők szeptember vége óta dolgoznak azon, hogy a Tihanyi és Bartók út közötti, a Matáv központ melletti Verseny utcai zsákutcát északi oldalról, azaz a vásárcsarnok irányából megnyissák a Szigethy útra. Így a Vásárcsarnok körüli közlekedés jóval könnyebb lesz, mint eddig. Hamarosan burkolat-felújítás és három új buszöböl is a közlekedők "jutalma" lesz a Szigethy úton.


Zöldhullámok


"A Szigethy Attila út felújítása áthúzódik a jövő évre. Jó hír, hogy mostantól olyan forgalomkorlátozást alkalmazunk, amely az eddigiekhez képest kevésbé akadályozza a forgalmat" - kezdte Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. A Szigethy Attila útnak a Kodály Zoltán út és Tihanyi Árpád út közötti szakaszán már az összes forgalmi sávot visszaadták az autósoknak.


A buszok múlt péntek óta használhatják a Kodály Zoltán úthoz közelebbi, korszerűsített, betonburkolatú buszöblöket. A Szigethy Attila úton lassított zöldhullám program futott a munkavégzés idején, mostantól az eredeti zöldhullám szerint autózhatunk.


 

Fotók: Bertleff András

Fotók: Bertleff András


Jövőre nyitják a zsákutcát a Vásárcsarnok felől


A Verseny utcai új csomóponti szakaszt és a mellette lévő buszöblöket továbbra is korláttal választják el a forgalomtól. "Itt továbbra is egy-egy sáv áll rendelkezésre a Tihanyi Árpád út és Bartók Béla út között. Az ideiglenes megállóhelyek szintén maradnak a helyükön a korszerűsítés befejezéséig" - tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől.


A Szigethy Attila úton a külső sávok felújítása és a Verseny utcai csomópont átépítése idén zárul, a következő év elején várható a folytatás. A Verseny utcai új csomópont jelzőlámpás szabályozását ki kell alakítani, illetve aszfaltozási munkák vannak hátra.

A 2018-as év legfontosabb győri útfejlesztéseiről ide kattintva olvashatnak.

Szintkülönbség


Máthé-Tóth Péter felhívta a figyelmet: a mostani készültségi állapotban egyes szakaszokon az új és a régi aszfaltrétegek szintjei egy-egy centiméterrel eltérhetnek. A szintkülönbség a jövő évi munkavégzés során szűnik majd meg. A korlátozásért az autósok megértését és türelmét kéri a Győri Útkezelő Szervezet.

Vége a forgalomkorlátozásnak a Szabolcska utcában


A Szabolcska utca burkolatfelújításának idei üteme kész, a forgalomkorlátozás megszűnt a Sport utca és Körkemence utca között. Jövőre a felújítás folytatódhat a Mester utcáig.





 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!