Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Mutatjuk az év egyik legjobb győri közlekedésfejlesztési ötletét! - videó, fotók

Mutatjuk az év egyik legjobb győri közlekedésfejlesztési ötletét! - videó, fotók
Győr egyik közlekedési ütőerén, a Szigethy Attila úton adventig torlódásokra, útkorlátozásokra kell számítani. Az időszakos kellemetlenségért cserébe burkolat-felújítás, három új buszöböl és egy zsákutca nyitása lesz a közlekedők "jutalma".
Kevesebb lesz a koccanás

A korszerűsítés előtt álló győri Vásárcsarnokot jelenleg három irányból (Lehet utca, Herman Ottó utca, Corvin utca) közelíthetjük meg autóval. Piacnapokon rengeteg koccanás történt, ami nem meglepő (sok autó, szűk hely), viszont a pórul járt autósoknak sovány vigasz.

"A felújítás során az eddigi zsákutcát, a Vásárcsarnok felőli Verseny utcát megnyitjuk és csatlakoztatjuk a Szigethy útra. Innen csak jobbra kanyarodhatnak az autósok, jelzőlámpa segíti majd az útjukat. Az új forgalmi rend nem érinti hátrányosan a zöldhullámot a kétszer kétsávos főúton" - mondta Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője. Nemcsak ki, be is kanyarodhatunk majd Szigethy útról a csarnok irányába.
 

Burkolatcsere, új buszöblök

"A Szigethy úton a burkolat-korszerűsítést azért is kezdeményeztük, mert sok panaszt kaptunk az itt élőktől a nappali zajra" - mondta Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere, Adyváros egyik önkormányzati képviselője. A Bartók Béla és Tihanyi Árpád út között felmarják a burkolatot, újra aszfaltozzák a főutat, majd a szegélyköveket és a csatornafedeleket is cserélik.

A fedőlapok jó minőségűek lesznek, kellően súlyos darabok, egyetlen bevetésre váró fedőlap 110 kg-ot nyom. "A három új buszöböl kialakítása közlekedésbiztonsági szempontból fontos, hisz így kevesebb ráfutásos baleset fog történni a Szigethy úton" - hangsúlyozta Gancz Tamás győri önkormányzati képviselő. Az új megállókkal a zöldhullám folyamatosabb lesz a hosszú sugárúton.
A beruházások a Szigethy úton 240 millió forintba kerülnek, többek közt zsákutcát nyitnak a Vásárcsarnok felé.

Szükség lesz a türelemre

Az Útkezelő Szervezet az autósok türelmét kéri adventig: a kivitelezés egyre nagyobb teret von el a közlekedőktől. Hamarosan a kétszer kétsávot egy-egy sávra szűkítik.
Három nehéz hónap vár a közlekedőkre a Szigethy úton. Jelenleg a közművek javítása zajlik. Fotók: Cseh Róbert
43 éves a győri főút

A Szigethy Attila út 1975-ben épült, eleinte kétszer egysávos volt, de alig pár év múlva kétszer kétsávossá bővítették. A főúton az összehangolt jelzőlámpa-rendszert a '90-es évek elején építették ki. A Szigethy út a város egyik legjelentősebb kelet-nyugati irányú főtengelye. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastapssal ért véget a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje

Vastapssal ért véget a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje
Élőben közvetítette koncertjét a Győri Filharmonikus Zenekar a Zeneakadémiáról. Tovább olvasom