Győr és környéke

2019.09.05. 13:10

Közérdekű munka a büntetése a nőnek, aki mérgében kidobott egy széket a 6. emeleti lakásból Győrben

A Győri Járásbíróság háromszáz óra közérdekű munkát szabott ki garázdaság és rongálás vétsége miatt T. É.-vel szemben.

kisalfold.hu

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. januárjában, ittas állapotban kidobott egy fa széket lakásának erkélyéről, amely a társasház mellett parkoló személygépkocsira esett. Az autó karosszériája több helyen is megrongálódott, a keletkezett kár több mint százezer forint volt.

A bíróság határozatának indokolása szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ezért vele szemben indokolt a büntetés kiszabása.


A bíróság a büntetővégzést tárgyalás mellőzésével hozta meg, mivel annak a büntetőeljárási törvényben rögzített feltételei fennálltak. Eszerint a bíróság akkor hozhatja meg tárgyalás mellőzésével a döntést, ha a vádlott cselekménye három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a büntetés célja tárgyalás tartása nélkül is elérhető. Amennyiben pedig a vádlott nem ért egyet a büntetővégzésben foglaltakkal, abban az esetben tárgyalás tartását kérheti.


A döntés jogerős, sem az ügyész, sem pedig a vádlott nem tett indítványt tárgyalás tartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!